Bram Beute

God

01 november 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Bram Beute: "Ook niet-christenen hebben behoefte aan Gods oordeel"

“Als christenen hebben we vaak moeite met Gods oordeel, omdat we niet begrijpen hoe erg het kwaad is. Tóch is er behoefte aan een God die oordeelt. Ook onder niet-christenen,” ontdekte ds. Bram Beute. De gereformeerd-vrijgemaakte predikant schreef een masterscriptie over het komende oordeel in missionaire context. Hoe kunnen christenen in gesprekken met niet-christenen het oordeel ter sprake brengen? CIP.nl besprak deze vraag met Bram in zijn woonplaats Kampen.

Als we het hebben over het komende oordeel, waar hebben we het dan eigenlijk over?
“De Bijbel spreekt op verschillende plaatsen over ‘het laatste oordeel’. Ook is er een oordeel dat nu al zichtbaar is. Ik denk dat die verschillende soorten van oordeel door elkaar heen lopen. De wereld kan op allerlei manieren geoordeeld worden, maar er is ook een definitief oordeel. Voor mijn scriptie heb ik mij vooral verdiept in wat Paulus’ over het laatste oordeel zegt in zijn nieuwtestamentische brieven. Ik ontdekte dat het komende oordeel betekenis heeft voor het leven in het hier en nu.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
De waarschuwing voor Gods oordeel is één van de kernpunten in de evangelieverkondiging van Jezus, Paulus en de andere apostelen. Zie bijvoorbeeld Handelingen 17:30,31. Als de werkelijkheid van het oordeel niet ter sprake komt is het evangelie van de verlossing door Jezus - van zonde, schuld en oordeel - niet te begrijpen. Dan ontaardt de evangelieverkondiging tot een boodschap dat 'God van iedereen toch zoveel houdt, altijd bij je is, altijd voor je zorgt en natuurlijk wel begrijpt dat je alles niet goed doet'.
REAGEER
A
Bram, God's GENADE is geen oordeel, halleluja.

Dit geld speciaal voor ongelovigen.

Shalom.
REAGEER
B
Van harte eens, het is liefde voor je medemens, als je duidelijk uitlegt, dat er een eeuwigheid zonder JHWH wacht voor elk mens, die Zijn liefde , rechtvaardigheid en genade in Yeshua bewerkt, afwijst.

Doe dat zo duidelijk mogelijk, op het juiste moment in het gesprek, door de Geest geleid, Die overtuigt van zonde, gerechtigheid en oordeel, Joh. 16

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher