Daniël Kehanpour en Pieter Jan Kruizinga

God

31 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom jonge predikanten hun mening vaak niet durven te geven

“De predikanten en kerkelijk werkers met afwijkende meningen kunnen verstikt raken als er geen ruimte is om open en eerlijk te zijn. Zij kunnen hun integriteit als professional verliezen of misschien zelfs hun baan,” vertellen Daniël Kehanpour (links op de foto) en Pieter Jan Kruizinga (rechts). Ze zijn onlangs afgestudeerd als godsdienst pastoraal werkers. De twee hbo-theologen deden onderzoek naar geloofswerkers met afwijkende geloofsovertuigingen en de invloed hiervan op het werk in kerken of op school.

Wat is de aanleiding van jullie onderzoek? Waarom kan het hedendaagse leefklimaat van millennial geloofswerkers en hun gereformeerde context een ongelukkige combinatie zijn?
“Wij hebben deze thematiek gekozen omdat wij meer wilden weten over het werkveld wat ons te wachten stond. Wij zijn zelf millennials (de generatie die is geboren tussen 1980 en 2000) en ook deel van onze onderzoeksgroep. Het bleek al vrij snel dat wij niet de enigen waren met een geloof wat zich buiten de traditionele kaders heeft ontwikkeld.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De kern van het probleem zit hem in het feit dat dominee of voorganger een 'beroep' is geworden inplaats van een 'roeping'. We mogen niet meer eerlijk zijn en ook geen radicale keuzes meer maken. We durven dat ook niet meer omdat we anders 'onze baan' kwijt raken. Misschien is kopjes koffie serveren dan nog niet eens zo'n slecht idee?
REAGEER
B
Als je niet politiek correct langs de lijntjes van je kerkgenootschap loopt, ben je al gauw afgeschreven voor een clericale carrière.

Het gaat echter om geestelijke groei, da's heel wat anders. Net als Yeshua "je nek uitsteken" in protest tegen alles wat krom is, dan heb je geen lang leven in de synagoge noch in enige kerk.

Na 5 jaar Ld H officier te zijn geweest, hielden we het daar dan ook voor gezien, sindsdien ben ik geestelijk ZZP-er en heb zonder het keurslijf van enige denominatie JHWH mogen dienen in heel wat vormen.

Vervolg:B
Vervolg: In ca. 10 denominaties heb ik mogen preken jarenlang, maar als je op enig moment te veel waarheid vertelt (Torapraktijk, ontmaskering islam), word je dood gezwegen.

Gelukkig heeft onze hemelse Vader altijd nieuwe taken, zie torayeshua.nl en we hebben nooit spijt gehad om uit een kerkverband te stappen (LdH) wat te veel van de Bijbel weg laat en er teveel tegen ingaat.

Dus laat je niet dwingen in een foute kerklijn, stap op en zoek wat beters.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher