echt christendom

God

30 oktober 2018 door Bob George

Het concept van de 'spookchristen'

Er is een bepaald concept dat een bijzonder destructief effect heeft: het concept van de ‘spookchristen’. Een spookchristen is een denkbeeldige persoon aan wie we ons voortdurend spiegelen. Het is een buitengewoon geestelijk mens, die elke dag om 4:00 uur opstaat om twee uur te bidden, en die daarnaast nog twee uur lang zijn Bijbel leest.

Hij gaat naar zijn werk, waar hij natuurlijk uitblinkt en waar hij met veel resultaat collega’s over Christus vertelt. Hij leidt diverse bijbelstudiegroepjes, gaat naar elke samenkomst die er is en dient waar hij maar kan. Ook thuis is hij een fantastische geestelijk leider – het prototype van een liefdevolle echtgenoot en zorgzame vader, die elke dag samen met zijn ‘Spreuken 31-vrouw’ en zijn volmaakte kinderen stille tijd houdt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Ha Ben Kok, Ik zie dat je heel betrokken bent en dat je op heel veel artikelen reageert.

Maar ik ga me nu een beetje storen aan al je reacties. Je blijft jezelf maar profileren, altijd in voor de overtreffende trap, nodig een ander geluid te willen laten horen, verwijzen naar je website etc... Je ontneemt me een beetje de zin om relaxt de artikelen door te nemen zonder weer een reactie van je. Ben Ben Kok moe.
REAGEER
B
Gerechtvaardigd doordat Yeshua voor mij de welverdiende doodstraf cf. de Tora droeg, zeker, halleluja.

Het lijkt dat het niet uitmaakt hoe je leeft: vergis je niet, je kunt de genade verliezen door niet verbonden aan de Wijnstok te leven na je bekering en tot afval komen!JHWH zegent ons in heiliging, naarmate we Zijn Tora praktiseren, de vrucht van Zijn Geest komt tot stand in dat proces, dus als je het houdt bij bekering alleen, gaat het vrij vlot goed fout, doordat er geen heiliging is en afval volgt.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher