Ad de Bruijne

God

24 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Een ontspannen gesprek over homo's in de kerk: is dat mogelijk?

Homoseksualiteit. Binnen christelijk Nederland is dit nog altijd een explosief onderwerp. Regelmatig vliegen gelovigen elkaar in de haren als iemand zich hierover uitspreekt. Theoloog Ad de Bruijne is ervan overtuigd dat het ook anders kan. De hoogleraar ethiek en spiritualiteit aan de Theologische Universiteit (TU) Kampen spreekt binnenkort tijdens de studiedag 'homoseksualiteit en de kerk'. Op CIP.nl blikt hij vooruit.

Het valt op dat een discussie over homoseksualiteit in de kerk vaak moeizaam verloopt. Hoe kan dat?
De theoloog verwijst allereerst naar “de grote clash tussen de vrijzinnigheid en de orthodoxie”. “Met name sinds de Tweede Wereldoorlog is de seksuele ethiek een van de terreinen waarop de vrijzinnigen hun afscheid van het Schriftgezag markeerden en orthodoxe gelovigen dat Schriftgezag wilden hooghouden. Vooral het debat over homoseksualiteit staat symbool voor deze clash. Vandaar de felheid die regelmatig om de hoek komt kijken.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Net als seks voor het huwelijk en pornografie vallen ook homoseksuele relaties onder onreinheid. Het maakt meer stuk dan je lief is. Zoek in de Bijbel op het woord 'onrein' en luister ....

Zie: VERNIEUWD.COM met verhalen van ervaringsdeskundigen ....
REAGEER
J
O.a. Romeinen 1 nog maar eens lezen.

En verder niet meer teveel aandacht aan besteden.

Dat krijgen ze al veel teveel van de "wereld" waardoor ze nog gaan geloven dat het allemaal kan. God ziet het wel "door de vingers" maken ze zichzelf wijs.
Van de teksten in Romeinen 1 wordt vaak beweerd (ook door bijv. Willem Ouweneel) dat die alleen betrekking hebben op 'mode' homoseksualiteit - hetero's die homoseksuele handelingen doen. Natuurlijk ook, maar niet alleen. Als we zonden weg redeneren, dan doen we hetzelfde. Voor uitleg, zoek op YouTube: wetlopen of wedlopen deel 2 (van 4:27 tot 6:03).

Of zie: preek Paul Washer: abstain from sexual immorality: https://www.youtube.com/watch?v=YQPRp2K8LjA
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify