Willem Ouweneel

God

19 oktober 2018 door Willem J. Ouweneel

Weet jij wat ‘thuislezers’ en ‘oefenaars’ zijn?

Ik had nog geen tijd het te noemen, maar op 8 oktober werd mijn oudste kleinzoon 25, én… mijn ome Manus werd 173 (in de hemel dan wel te verstaan). Mijn betoveroudoom, tuinman Hermanus van den Hoven (1845-1931), was een oudoom van mijn grootmoeder Ouweneel.

Ome Manus was een ‘thuiszitter’ of ‘thuislezer’. Dat betekende dat hij nooit ter kerke ging, maar thuis met zijn gezin en bezoekers een preek las van een of andere ‘oudvader’. Een ‘oudvader’ is een bevindelijk-gereformeerde auteur uit de zeventiende of achttiende eeuw, afkomstig uit de Nadere Reformatie in Nederland of het puritanisme in Schotland.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Luuk Hemelloper lijkt door zijn reactie aan te geven totaal gespeend te zijn van enig mededogen voor Gods kinderen van hun tijd. Mededogen is geen vrucht van satans akker, dus het zou zo maar kunnen zijn dat de ouden er niet ver naast zaten door te waarschuwen voor hemellopers die met een ingebeelde hemel ter helle varen.
Peter Taams, ik word niet vrolijk van dergelijke intimiderende opmerkingen. Die getuigen ook niet bepaald van mededogen...!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify