Genezing en bevrijding

God

16 oktober 2018 door Dick van den Bos

Hoe genezing en bevrijding verdwenen uit de kerk: “Voor de kerkvaders was het heel normaal”

We kennen de tijd van Handelingen als een periode van veel wonderen en genezingen. De periode daarna is minder bekend. Zijn de wonderen gestopt na het overlijden van de apostelen of na de totstandkoming van het Nieuwe Testament? Dominee David ten Voorde komt op basis van bestudering van de kerkgeschiedenis tot de opvallende conclusie: “Tot 400 na Christus vonden er heel veel wonderen en tekenen plaats."

De Nunspeetse dominee Ten Voorde is er van overtuigd dat wonderen en tekenen een normaal onderdeel van het Koninkrijk van God zijn. “Als kerk zijn we geroepen om in navolging van Jezus Christus dit ook in praktijk te brengen.”

Een van de schrijvers die Ten Voorde heeft onderzocht is professor Ramsay MacMullen. Hij is geen theoloog – maar is als historicus dé expert op het gebied van het Romeinse rijk. “Hij schreef ondermeer het boek Christianizing the Roman Empire A.D. 100-400. Het gaat over het tijdperk van 100 tot 400 na Christus. In die periode is het christendom hard gegroeid. De hoofdvraag in het boek is dan ook, hoe de christenen zo succesvol waren in het evangeliseren of het kerstenen – het christen-maken – van het Romeinse Rijk.” Wat was hun geheim?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Eindelijk komt de waarheid boven water door iemand die er niet om heen draait. Bedankt! Luther en Calvijn hebben wel meer dingen gedaan die niet bijbels zijn.

Onze HERE JEZUS de Christus van Nazareth geneest nog steeds en doet nog vele wonderen. Dag aan dag mogen we Zijn Liefde zien en ervan genieten, als kinderen van ABBA ?Vader, Die grote dingen voor ons wil en zal doen. Vraag er maar om...!
REAGEER
J
Bijzonder! De duivel heeft het gemunt op genezing en bevrijding, omdat het zo ontzettend effectief is. Nog altijd is genezing de belangrijkste aanleiding dat mensen zich openen voor Jezus. Moet je nagaan hoe het zal zijn als elke christen Jezus hierin zal gehoorzamen!!
REAGEER
J
Ik ben dankbaar voor dit evenwichtig artikel.
REAGEER
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher