Tesjoewa, privé en historisch

Nieuws

26 oktober 2018 door Rabbijn Lody B. van de Kamp

Voor Joden is het de tijd van Tesjoewa: wat houdt dit in?

Op de Joodse kalender is het de tijd van Tesjoewa, inkeer. Vanaf de eerste dag van de Joodse maand Elul, deze dag valt dit jaar op 12 augustus a.s., wordt opnieuw elke dag op de Sjofar, de ramshoorn geblazen. Dit tot opwekking om ons voor te bereiden op het Joods Nieuwjaar. Drie weken later staan we elke dag heel vroeg op vanwege de bijzondere smeekgebeden voor verzoening en vergeving die tot aan Grote Verzoendag dagelijks aan de synagogedienst voorafgaan.

En dan is het zover, de twee dagen Joods Nieuwjaar en acht dagen later Grote Verzoendag. Drie dagen van G’ddelijke rechtspraak over ieder mens op deze wereld. Deze rechtspraak bestaat uit de beoordeling over ons denken, praten en doen van het afgelopen jaar, over ons voornemen om ons dit jaar toch wat beter te gedragen en uit het uiteindelijke G’ddelijk vonnis over hoe het komende jaar er daadwerkelijk voor ons uit gaat zien. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Hoe anders zou dit artikel zijn als ze hun Messiach herkend hadden ....

Het doet gewoon zeer als ze door eigen werken G'd willen bereiken of iets voor G'd willen betekenen. En in de dood ligt voor ons juist de overwinning! Wat een verschil ...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher