Willem Ouweneel

God

12 oktober 2018 door Willem J. Ouweneel

‘Bewaar de vrouw van mijn jeugd…’

In jongere jaren heb ik een oude prediker in Duitsland gekend die, toen hij en zijn vrouw heel oud geworden waren, regelmatig bad: Erhalte mir das Weib meiner Jugend… (‘Spaar mij de vrouw van mijn jeugd’). Dat woord raakte mij toen al – en vandaag, de dag waarop mijn eigen lieve Gerdien 75 is geworden, raakt het mij des te dieper.

Het gebed van broeder Henrichs herinnert me aan twee oudtestamentische uitspraken. De ene is deze: ‘Moge je [levens]bron gezegend zijn en verblijd je over de vrouw van je jeugd: een zeer lieflijke hinde, een bevallig steengeitje’ (Spr. 5:18v.). Het vers is de tegenhanger van Spreuken 2:17, over de overspelige vrouw ‘die de leidsman [NBG: echtvriend; NBV: geliefde] van haar jeugd verlaat, en het verbond van haar God vergeet’, dat wil zeggen: die haar levensgezel verlaat met wie zij in haar jeugd het huwelijksverbond gesloten had.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Hier krijg ik tranen van in mijn ogen. Het beste van hij ( Willem O.) ooit gedeeld heeft wat mij betreft.. Al heb ik niet alles van hem gelezen. Het eerste boek dat ik van hem las was "Het domein van de slang". Over de geestelijke wereld. Deze bijdrage van hem over huwelijk, verbond en de liefde van je jeugd ontroert mij en zou voor iedereen herkenbaar moeten zijn.Al wordt dit op het punt van Israël wat moeilijker voor die tweede vrouw. Om die eerste te erkennen.
REAGEER
C
Mooie vergelijking van Willem over God die Israël als de vrouw van Zijn jeugd kent. En we weten dat die vrouw Hem niet altijd trouw was. Maar kan dit soms ook gelden voor de bruid van Christus - de Gemeente? Is zij Jezus wel altijd trouw en toegewijd, zoals vanouds in haar ´jeugdtijd´? Of zou een boodschap als Hosea 1-2 soms ook voor ons kunnen gelden, gezien bijv. onze bloedschuld als (Moeder)Kerk jegens het Joodse volk? Lees op www.bereiddeweg.nl meer over hoe Jezus Zijn bruid na 500 jaar Reformatie op een weg tot herstel wil leiden...
B
Dag Christiaan,

Ik heb es zitten lezen op je website, met een volgens jou profetische visie op de kerken in Nederland, waarin een vglb. herstel zou moeten plaatsvinden als met Israel het geval zou zijn.

Ik zie daar niets van, terwijl je verhaal toch al ca. 10 jaar oud is, het tegendeel is het geval.

Verder ben ik benieuwd wat je zelf met de Torapraktijk doet; mag ik je vragen er over te bellen?

Zie https://tora-yeshua.nl/contact/ ,

Shabbath shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher