Willem Ouweneel

God

12 oktober 2018 door Willem J. Ouweneel

‘Bewaar de vrouw van mijn jeugd…’

In jongere jaren heb ik een oude prediker in Duitsland gekend die, toen hij en zijn vrouw heel oud geworden waren, regelmatig bad: Erhalte mir das Weib meiner Jugend… (‘Spaar mij de vrouw van mijn jeugd’). Dat woord raakte mij toen al – en vandaag, de dag waarop mijn eigen lieve Gerdien 75 is geworden, raakt het mij des te dieper.

Het gebed van broeder Henrichs herinnert me aan twee oudtestamentische uitspraken. De ene is deze: ‘Moge je [levens]bron gezegend zijn en verblijd je over de vrouw van je jeugd: een zeer lieflijke hinde, een bevallig steengeitje’ (Spr. 5:18v.). Het vers is de tegenhanger van Spreuken 2:17, over de overspelige vrouw ‘die de leidsman [NBG: echtvriend; NBV: geliefde] van haar jeugd verlaat, en het verbond van haar God vergeet’, dat wil zeggen: die haar levensgezel verlaat met wie zij in haar jeugd het huwelijksverbond gesloten had.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Hier krijg ik tranen van in mijn ogen. Het beste van hij ( Willem O.) ooit gedeeld heeft wat mij betreft.. Al heb ik niet alles van hem gelezen. Het eerste boek dat ik van hem las was "Het domein van de slang". Over de geestelijke wereld. Deze bijdrage van hem over huwelijk, verbond en de liefde van je jeugd ontroert mij en zou voor iedereen herkenbaar moeten zijn.Al wordt dit op het punt van Israël wat moeilijker voor die tweede vrouw. Om die eerste te erkennen.
REAGEER
Mooi verhaal. Ik hoop dat Willem nog lang met Gerdien zal genieten van het leven, ik hoop ook dat het spoedig goed komt tussen God de 'vrouw van Zijn jeugd', ook al heeft Hij er inmiddels tot mijn vreugde een 'bijvrouw' bij genomen.
REAGEER
C
Dit vind ik werkelijk heel mooi. Gefeliciteerd Willem!
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher