Derde Tempel

God

15 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Moeten christenen blij zijn met deze koe én de Derde Tempel?

Het Tempelinstituut heeft de geboorte aangekondigd van een rode vaars, een jonge koe die nog niet heeft gekalfd. Dit kan volgens hen de weg banen voor de vervulling van een belangrijke Bijbelse profetie en de herbouw van de tempel. Wat moeten we als christenen met dit nieuwsfeit? En is de geboorte van de koe en de herbouw van deze Derde Tempel wel écht goed nieuws? We vroegen het aan David van Wijck van Stichting Israël en de Bijbel.

Het Tempelinstituut is een in 1987 gestichte joods-godsdienstige organisatie die de herbouw van de tempel op de berg Moria in Jeruzalem beoogt. Voor het Tempelinstituut behoort het fokprogramma voor de rode vaars tot een van de laatste voorbereidingen voor de nieuwe tempel. Het dier werd naar verluidt geboren in Israël op 28 augustus en wordt volgens het Tempelinstituut volgens de Joodse wetten van de Thora grootgebracht. Het belangrijkste doel van het Tempelinstituut is de herbouw van de tempel.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
Jezus heeft gezegd dat Hij de Tempel zou neerhalen en in drie dagen herbouwen. Dat heeft Hij gedaan. Daarna is de Heilige Geest voor alle mensen neergedaald. Waar twee mensen samen zijn in Zijn Naam is God aanwezig. Dat hangt niet meer van een gebouw af. Dat kan overal ter wereld.
REAGEER
A
Toon Maartense 15 okt 2018

Er staat al een gruwel der verwoesting op de plaats van de tempel: een moskee en El Aksa. Vertegenwoordiger van de religie die zijn uiterste best doet om de Joodse wortels van Israel/ Jeruzalem uit te rukken.
REAGEER
B
Uitstekend artikel, eindelijk nog iemand, die bij de zwaar overtrokken Israelverering enige nuance aanbrengt.

Bedenk dat slechts 1 % van de Israelieten/Joden wereldwijd Yeshua heeft aanvaard, dus 99% wijst Hem af als valse Mashiach.

De christenheid doet weinig aan evangelisatie wegens haar antisemitisch verleden en bedenkt de misleiding, dat "Joden al bij de Vader zijn als Gods volk, ze hebben dan Yeshua niet nodig".Geheel in tegenspraak met Hand. 4:12

Shalom,

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher