Kees van Velzen

God

10 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

"Laat liberale theologen die Israël afwijzen zich bekeren"

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) moet af van de speciale plek voor Israël en het jodendom, vindt een groep liberale protestantse theologen. Kees van Velzen gaat regelmatig namens Christenen voor Israël (CvI) het land in om duidelijk te maken waarom God nog steeds een plan heeft met het Joodse volk. “Mijn zoons blijven met elkaar verbonden, wat er ook gebeurt. Dit geldt ook voor Joden en christenen. We zijn broers,” maakt hij duidelijk.

Een groep liberale theologen vindt dat we af moeten van de speciale plek voor Israël en het jodendom. Wat vind jij daarvan?
“In het onlangs gepubliceerde liberale manifest van dominee Jan Offringa komt mijn bezwaar tegen de vrijzinnigheid naar voren: het ontkennen van het gezag van Gods Woord. De Bijbel is het enige boek ter wereld dat volstrekt betrouwbaar is. Het is dan ook hét Woord van God. Daarin wordt de geschiedenis van het Joodse volk beschreven. Het oordeel over dit volk is onvoorstelbaar eerlijk. Als ik geschiedschrijver van koning David geweest was, had ik het wel geweten. Dan had ik het verhaal over Batseba er mooi uitgelaten. Denk ook aan koning Salomo die zo goed begint en in moeilijkheden eindigt. Onverbloemd wordt de geschiedenis van Zijn volk verteld. Vervolgens maakt God duidelijk dat wanneer Zijn volk Hem verlaat er hongersnood komt en men zelfs uit het land wordt verdreven. Geen enkel ander volk wordt zo onbarmhartig op de consequenties van hun zonden gewezen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Hello Kees,

Ik ben het HELEMAAL met je eens!

Ook met je eindconclusie: "Laat deze liberale theologen zich bekeren, zou ik dan ook vooral willen zeggen.”Liberale theologen ontkennen in Gods Woord, en maken God voor : Leugenaar" uit. Zij leveren een wezenlijke bijdrage aan de teloorgang van het christendom in het westen!Conform 2 Johannes moeten we dat soort personen uit ons midden WEGDOEN! zelfs NIET groeten!

want anders hebben we deel aan hun BOZE WERKEN!
REAGEER
Van Gods volk zegent zal zelf gezegend worden en het tegenover gestelde geldt ook. Jezus is niet los verkrijgbaar!
REAGEER
w
Mooi interview met Kees van Velzen! Goed dat hij uiteindelijk alles terugbrengt naar het wel of niet aanvaarden van het gezag van Gods Woord. Als we onze eigen verhaaltjes gaan geloven lopen de kerken snel leeg zoals blijkt in de vrijzinnige denominaties. Een doodlopend spoor van ‘nietsisme’. De oproep tot bekering door van Velzen is confronterend, een wijze les voor ons allen en zeker terecht!
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher