Bert Panhuise

God

19 oktober 2018 door Dick van den Bos

Bert Panhuise gelooft niet dat God transgenders maakt: "Er zit een geestelijke wereld achter"

In de discussie over transgenders en de kerk, vergeten we volgens Bert Panhuise één belangrijk ding: namelijk dat God ook kan genezen en bevrijden. “Ik heb letterlijk gezien dat een vrouw die stemmen in haar hoofd hoorde en zich wilde kleden als man zeggen dat ze een man moest worden. Waarom? God raakte haar aan en ze was weer volledig vrouw.” Volgens Bert is het belangrijk dat we niet de wereld gaan napraten, maar dat we blijven geloven dat met God alles mogelijk is.

Hij legt het uit. “In 2 Timotheüs 3 vers 5 staat dat er een tijd komt dat christenen met een schijn van godsvrucht de kracht verloochenen”. Dat is wat je ziet gebeuren, zegt hij. "Mensen gaan alles psychologiseren, ook binnen de kerk, maar ik lees nergens dat God ook nog iets kan doen. Nou, dat is wel het geval. Ik heb eens meegemaakt dat ik in een conferentie bij Martie Haaijer. Daar was een vrouw aanwezig die gekleed was in een kostuum met een stropdas en ze voelde zich echt een man. Ze voelde ook dat ze zich moest laten ombouwen, maar eigenlijk wilde ze het niet omdat ze christen is.”

“Ze wilde voor zich laten bidden en Martie Haaijer riep toen keihard: ‘Kom er maar uit, alle 40’. Dat verwees naar demonen. Ze rolde over de grond en haar bevrijding was een hele toestand, compleet met brullende mannenstemmen. Maar de volgende dag stond daar een hele andere, gelukkige vrouw (in vrouwenkleren) die stond te getuigen dat ze helemaal vrij was, want de stemmen waren ook verdwenen. De tranen liepen over haar wangen. We moeten oppassen dat we ons niet overleveren aan het psychologiseren van deze wereld.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Helemaal mee eens!Piet Guijt
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher