Dominee G. H. Kersten

God

08 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

"Dominee G. H. Kersten zag de demonische geest van de Duitsers te laat"

“Ds. G. H. Kersten zag de Duitsers als een roede in Gods hand. Te laat zag hij de demonische geest van de Duitsers. Maar een antisemiet of Jodenhater is hij beslist niet geweest,” vertelt Bart Bolier. De ouderling uit Elspeet schreef dit boek over ds. G. H. Kersten. “De beeldvorming die rondom ds. Kersten is ontstaan doet echt afbreuk aan de werkelijkheid,” zegt hij over de grondlegger van de SGP en de Gereformeerde Gemeenten.

Ds. Kersten begon als gemeentepredikant in Meliskerke. Op een gegeven moment ontstond er een geestelijke opleving. Wat gebeurde er precies?
“De gereformeerde gemeente in Meliskerke (toen nog behorend tot de Gereformeerde Kerken onder het Kruis, red.) lag figuurlijk in puin. De verdeeldheid was groot. Het aantal mensen dat nog naar de kerk ging was op een paar handen te tellen. Toen Kersten – toen een 19-jarige oefenaar – naar deze gemeente werd geleid, kwam al snel het geestelijk leven tot bloei.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Toen de moslimimmigranten en -vluchtelingen kwamen, heb ik niet geprotesteerd, het waren toch hulpbehoevende mensen. Toen ze moskee ’s en culturele centra bouwden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden het recht tot Allah te bidden. Toen ze eisten dat op scholen alleen Halal voedsel aangeboden mocht worden, heb ik niet geprotesteerd, ze kunnen slechts eten wat de Koran het voorschrijft. Toen ze groepsverkrachtingen en terreur verspreidden, heb ik niet geprotesteerd, het was niet representatief voor de ware Islam. Toen ze Sharia wetten wilden in
R
Verwerpelijk misbruik van de met bloed geschreven tekst van ds. Martin Niemoeller.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify