Wilkin van de Kamp

God

03 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Wilkin van de Kamp: "De gaven van de Geest zijn als een kerstboom"

“Nergens zegt Jezus dat we ons geloof moeten oppompen om wonderen te zien gebeuren. Alsof God altijd geneest als we maar hard genoeg geloven. God doet het wonder. Wij staan erbij en kijken ernaar,” vertelt Wilkin van de Kamp. Wat moeten we met de woorden van Jezus als dat als je gelooft het ook zal gebeuren? In zijn nieuwe boek ‘Groeien in geloof – hoe het onmogelijke mogelijk kan worden’ legt Wilkin uit waarom onderscheid tussen de vrucht van geloof en de gave van geloof zo essentieel is.

Jezus zegt: ‘Wie in Mij gelooft, zal de werken die Ik doe ook doen.’ Vroeger kreeg je het Spaans benauwd toen je deze woorden las. Waarom?
“Ik heb deze woorden vroeger alleen maar als een opdracht gezien: ‘Ik moet ontzettend mijn best doen om op Jezus te gaan lijken.’ Later begreep ik dat het geen opdracht is, maar een belofte. Wie de Heilige Geest ontvangt, zal in Zijn naam dezelfde dingen gaan doen. Om de bediening van Jezus op een evenwichtige manier te kunnen voortzetten en geen brokken te maken, is het belangrijk dat we het verschil leren begrijpen tussen de vrucht van geloof en de gave van geloof.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher