Frank heeft Asperger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 november 2018 door Marina de Haan

Frank heeft Asperger: "Het voelt soms als groepsverkrachting"

“Ben ik nou gek?” Het is de vraag die Frank zichzelf vaak stelde. “Ik vond mezelf niet gek. Ik vond dat ik fatsoenlijke en redelijke antwoorden had. In de ogen van de ander was dat bot en kort door de bocht. Ik was altijd de boodschapper van slecht nieuws.” Toen wist Frank nog niet dat hij autist is. Op zijn 59ste is Asperger vastgesteld. “Mijn leven begon op mijn 60ste.” 

Frank (68) is niet blij dat hij Asperger heeft, maar hij is wel blij dat hij het nu weet. De maatschappij verlangt ernaar dat mensen met autisme zich aanpassen aan de meerderheid. “Maar dat kunnen we niet”, vertelt Frank gefrustreerd. “Het voelt soms als groepsverkrachting. De gewone wereld vindt mij bot, niet sociaal genoeg. Maar ik vind mezelf niet asociaal. Wij hebben gewoon een andere belevingswereld. Ons besturingssysteem werkt op een andere manier. Daar is geen oplossing voor, daar zijn geen medicijnen voor.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
Ik vind de vergelijking asperger met groepsverkrachting wel een beetje misplaatst.
R
Als ze zijn kennis gebruiken kunnen weten ze hem.te vinden en dan daarna is het weer over .dat doet hem zoveel verdriet en ons ook .
A
Het is een voorrecht dat deze man het bij zichzelf herkend en dat maakt het voor de omstanders en omgeving een stuk makkelijker...
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.