Ilse van Galen

Levensverhaal

09 oktober 2018 door Marina de Haan

Ilse genas van borstkanker: "Psalm 23 gaf mij troost"

Ze kon het haast niet geloven. De huisarts vertelde Ilse van Galen ruim zeven jaar geleden dat ze een agressieve vorm borstkanker had. “Het klonk als een doodvonnis. Ik leefde altijd duidelijk gezonder dan de gemiddelde Nederlander, dus ik hoorde het aan met ongeloof, maar ik merkte wel dat er iets niet goed zat in mijn lichaam”, vertelt Ilse van Galen, auteur van het boek ‘Het dal door de berg op’

Ze volgde een deel van de reguliere medische route, maar besloot al gauw haar heil te zoeken bij natuurlijke voeding. Haar zus Sonja kreeg eerder ook de diagnose borstkanker en heeft dankzij natuurlijke voeding acht jaar langer geleefd dan vrouwen die tegelijkertijd borstkanker kregen en regulier behandeld werden. Voldoende reden voor Ilse om zich meer in natuurlijke voeding te verdiepen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Het gevaar van dit soort verhalen is dat kankerpatiënten af gaan zien van een reguliere behandeling. Geen enkele kankersoort is hetzelfde. Wat voor tumor had Ilse, was die uitgezaaid en zo ja hoe ver? De 5-jaarsoverleving is een statistiek, dus ook met een reguliere behandeling had haar zus misschien langer geleefd. Mijn moeder leefde na de diagnose uitgezaaide borstkanker st 4 met reguliere behandeling nog 7 jaar. Zelf ben ik behandeld voor uitgezaaide baarmoederkanker en het is de vraag hoe het gegaan zou zijn met alleen natuurlijke voeding.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify