EH
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Dick van den Bos

Els van Dijk: "Ouders behandelen hun kinderen als prinsjes en prinsesjes"

"Hedendaagse ouders maken van hun kinderen prinsjes en prinsesjes. Zo wil men voorkomen dat ze geen teleurstellingen of tegenslagen doormaken," merkt Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool (EH), op. "Sommige voetbaltrainers willen de jeugd niet meer trainen omdat ze gek worden van die bemoeiende ouders. Je kunt de weg plaveien, maar het zijn juist tegenslagen en teleurstellingen die een mens sterker kunnen maken.”

Els legt uit dat we onze kinderen veel weerbaarder moeten maken, in plaats van hen prinsjes te maken. “Zonder weerstand neemt je weerbaarheid nooit toe. Juist als je geconfronteerd wordt met dingen die je niet leuk of ingewikkeld vindt, groei je. Ik zie soms bij studenten die kritische feedback krijgen, een reactie als: ‘Dat zeg je toch niet tegen iemand?’ In dat geval zie je feedback niet als iets waar je van kan groeien.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Top artikel! Ben het helemaal mee eens!
J
Joke Roelofsen.De wijze waarop Els haar levenslessen al zovele jaren op de EH doorgeeft aan de jeugd is zó bijzonder. Zó betrokken hun (geestelijk) welzijn en zó OPRECHT en gemotiveerd om hierin als "opvoeder en voorbeeld" te fungeren: iemand aan wie de jongeren zich kunnen optrekken. Ze heeft de gave om in persoonlijke gesprekken een jongere te laten zien welke talenten zij/hij ontvangen heeft en stimuleert hen om die te ontwikkelen. Haar geheim? LIEFDE en BEWOGENHEID.

Mijn wens is dat het Opvoedingscongres ieder tot zegen zal zijn!

W
Prachtig artikel.

Sta er 100% achter.

Dapper ook om tegen de stroom in te durven gaan ! ????
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events