Sjaak Jacobse

Dagelijks leven

01 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

"Veel reformatorische jongeren voeden zichzelf op"

“Geen enkele tiener vindt het écht leuk om met zijn ouders te praten over wat hij online doet. Het onderzoek van Kliksafe laat zien dat refojongeren dit extra lastig vinden,” merkt Sjaak Jacobse op. Met de onderwijsadviseur van Driestar onderwijsadvies bespreken we dit opvallende Kliksafe-onderzoek. “Ik ben weleens bang dat veel reformatorische jongeren op digitaal gebied zichzelf opvoeden.”

Uit het onderzoek 'Jongeren en online veiligheid' blijkt dat reformatorische jongeren minder met hun ouders praten over media dan hun seculiere leeftijdsgenoten. Heb je daar een verklaring voor?
“Het is ontzettend belangrijk dat er ruimte is voor een goed gesprek tussen tieners en ouders. Maar is het gesprek dat ik als ouder met mijn tiener willen hebben, ook het gesprek dat mijn kind met mij wil hebben? Gelukkig wordt er in de gezinnen veel gepraat en hebben de meeste jongeren een goede verstandhouding met hun ouders. Maar praten over onderwerpen waarbij je voelt dat je ouders daar niet neutraal in staan, doe je niet zo graag. Geen enkele tiener vindt het écht leuk om met zijn ouders te praten over wat hij online doet. Het onderzoek van Kliksafe laat zien dat refojongeren dit extra lastig vinden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Brengt je kind ongewenste vruchten voort, voed het dan met liefde. (God is liefde, liefde is God).

Voorschrijven welke vruchten voort dienen te komen uit liefde klinkt mij niet liefdevol. Vertrouwen (is geloven! ; in Grieks en Hebreeuws is er er maar één woord voor geloven / vertrouwen) dat liefde (God) mooie vruchten voort zal brengen, klinkt mij als ruimte voor God (liefde) en Zijn genade.
J
Hello Nico,

Als je nog eens naar je reactie kijkt, kun je misschien begrijpen, dat ik dit nogal vaag vind.Kun jij misschien omschrijven, voorbeelden geven van : "ongewenste vruchten"! Dan weten we tenminste waar jij over praat.Uiteraard wordt dit gevolgd door: HOE voed je het kind dan met liefde?Verder meen ik waar te nemen, dat je aanneemt/vooronderstelt, dat ouders tot op dat ogenblik het kind niet met "liefde" hebben gevoed?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify