vaccineren

Dagelijks leven

25 september 2018 door Jeffrey Schipper

"Steeds minder reformatorische christenen hebben bezwaren tegen vaccinatie"

“De groep reformatorische christenen met principiële bezwaren tegen vaccinatie wordt iedere generatie kleiner,” stellen diverse medewerkers van NPV-Zorg voor het leven in antwoord op vier vragen van CIP.nl over vaccinatie. De NPV wijst verplichte vaccinatie af en legt uit waarom.

In de media wordt in de discussie over wel of niet verplicht vaccineren verwezen naar christenen in Nederland. Waarom besluiten sommige gelovigen om hun kinderen niet te vaccineren en wat is de omvang van deze groep?
“De principiële weerstand tegen vaccinaties leefde (vóór het tijdperk van antroposofen en de opkomst van 'kritisch prikken' of de antivaxx-beweging) vooral onder Hollandse en orthodox-protestantse bevolkingsgroepen. Naast het medische argument –vaccinaties waren in de begintijd nog gevaarlijk– was de weerstand tegen de overmoed van de moderne mens, die met zijn kennis en wetenschap de natuur denkt te kunnen beheersen en God niet meer nodig heeft, misschien wel het diepste argument. Ook nu kunnen mensen een enorm spanningsveld ervaren tussen het leven in afhankelijkheid van God en de eigen verantwoordelijkheid voor hun gezondheid en die van hun kinderen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Vaccinatie
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- ChristenUnie-Kamerlid legt uit waarom je kinderen vaccineren een goed idee is
- Principiële bezwaren tegen vaccinatie op een rijtje
- Staatssecretaris ChristenUnie sluit gesprek over vaccinatieplicht niet uit
- Meerderheid Nederlanders wil verplichte vaccinatie
Meer over vaccinatie »

Reacties

Ik zie geen Christelijke of Bijbelse gronden om tegen het preventief opwekken van immuniteit voor besmettelijke ziektes te zijn. Ik ken enkele antroposofen die mijn hun denkbeelden hierover uiteen hebben gezet, zijn beschouwen het doormaken van kinderziektes als een gezonde vorming van de mens. Bij onschuldige kinderziektes, zoals mazelen, kan ik daarin meegaan, maar bij dodelijke ziektes, zoals difterie, lukt mij dat niet. Ik denk dat het vaccinatieprogramma een keuze moet bieden om alleen tegen gevaarlijke ziektes te enten.
REAGEER
J
Joke R. 25-9-'18Je hoeft geen wetenschapper te zijn, om te constateren dat de (te) vroege en (te) talrijke vaccinaties en hun mengstoffen (kwik) aan de zeer jonge babys en kinderen toegediend (reeds vanaf 6 weken) schade kunnen aanrichten. Een gezonde baby wordt geboren en het kwetsbare lichaam wordt in het 1e levensjaar blootgesteld aan 28 vaccinatie-doelen en herhalingsprikken en vele meldingen van bijwerkingen worden als NIET GERELATEERD a d VACCINATIE afgedaan. Lees wat Dr.Moolenburgh schrijft...en laat u informeren door NVVKP.J
Joke R. 25-9-2018Ik ben niet tegen vaccineren als er een duidelijke dreiging is van hersenvliesontsteking of andere zeer levensbedreigende ziekten. maar wat niet ieder bekend is is dat de vaccinatie tegen Bof, Mazelen en Rode hond GEEN blijvende immuniteit geeft. Vandaar dat veel jonge studenten, als de bof uitbreekt op de campus, massaal doodziek worden met alle gevolgen van dien. De bof doormaken als kind maakt blijvend immuun en is niet gevaarlijk. Mazelen kan een gezond kind goed aan.Vraagt wel goede verzorging .....maar is die er?
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!