Wim Dekker

God

24 september 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom Wim Dekker ‘God is liefde’ geen goed verhaal vindt

“Dat mensen het Evangelie zien als een troostverhaal voor mensen met problemen, zegt veel over het aanbod van christenen. ‘God is liefde’ roept mensen niet op om uit hun stoel te komen,” zegt dr. Wim Dekker naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Verbonden en vervreemd’. De theoloog neemt ons mee naar de bekende rede van Paulus op de Areopagus. Wat heeft die te zeggen over de manier waarop we Jezus’ boodschap doorgeven?

Het eerste deel van Paulus’ rede vinden we sympathiek, maar met het vervolg hebben we over het algemeen wat meer moeite. Hoe komt dat?
“Omdat Paulus er in het tweede deel voor kiest om te confronteren en daar zit niet iedereen op te wachten. Dat geldt soms ook voor christenen. In de kerkgeschiedenis blijkt dat christelijk-liberale stromingen zich vooral bij het eerste deel van Paulus’ rede hebben aangesloten. We zouden als christenen vooral de verbinding moeten zoeken, omdat we niet de enigen zouden zijn die wijze dingen te melden hebben.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Waar ds Wim Dekker, Eerlijk verhaal. Herkenbaar. En ja het gaat inderdaad over de hele Bijbel, verbonden met het volk Israël. Soms wordt er inderdaad teveel nadruk gelegd op God is liefde. Belangrijk is om de liefde van God te kennen in de breedte. En Ja God is ook Rechter, die beslist en niet met zich laat sollen. Daarom ook noodzaak in de prediking wet en Evangelie, waarbij bekering nodig is. En ja Gods Oordeel zal komen. God zal recht doen. Laten we daar niet te gemakkelijk over God's oordeel spreken SHALOM
REAGEER
T
God is liefde én Hij is heilig! Beide zijn waar!
REAGEER
Velen schijnen niet te (willen) weten, dat in in mijn Bijbel, zowel in het OT als in het NT (Hebreeën) staat, dat God "een verterend vuur is." De God van het OT en de God van het NT is nog altijd dezelfde God! Wie denkt dat God zich "bekeerd" zou hebben of veranderd zou zijn, heeft nog weinig begrepen.
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify