Israel

God

27 september 2018 door ds. G.A. Trouwborst

De onlosmakelijke band tussen de feesten en het land Israël

Nu de staat Israël zeventig jaar bestaat, worden daar ook de Joodse feesten weer in alle vrijheid en intensiteit gevierd. Het lijkt wel of er een speciale band bestaat tussen de feesten en het land.

In dit artikel willen we hier verder op ingaan, aan de hand van drie Bijbelgedeelten: Genesis 29, Numeri 27-29/Deuteronomium 16 en Jozua 5. In Genesis 29 is er sprake van vertrek uit het land, in de gedeelten uit Numeri en Deuteronomium bereidt het volk zich voor op de aanstaande terugkeer, en in Jozua 5 is het volk zojuist teruggekeerd in het Beloofde Land. In alle drie deze situaties van ballingschap, aanstaande terugkeer en terugkeer spelen de feesten een centrale rol. Het loont zeker om ons hier nader in te verdiepen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Er is één probleem, het koninkrijk is er al. Jezus en Johannes de Doper zeiden dat het koninkrijk nabij gekomen was, en nabij is niet 2000 jaar later. Johannes zei zelfs dat de wan in Zijn hand is. De wan wordt gebruikt om te oogsten en als de wan in zijn hand is, betekent dit dat Hij op het punt staat om te oogsten. En dat klopt, want Jezus zei, nog 4 maanden en dan de oogst, waarmee een 40 jarige overgangsperiode van het OV naar het NV bedoeld werd. Het koninkrijk van het nieuwe Israël is 2000 jaar geleden al gevestigd en is volop in werking
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher