voedselverspilling

Dagelijks leven

09 oktober 2018 door Janneke Burger

Tops en flops in de strijd tegen voedselverspilling

Veel mensen hoor ik het zeggen: “Nee, ik gooi echt nooit iets weg!” Ik betwijfel dat altijd een beetje. Nooit iets weggooien?! Wat doe je dan met de boterham die niet werd opgegeten, de ene lepel pastasaus die overbleef, of die hompen kaas na het feestje? 

Ik zou willen dat het niet zo was, maar ik moet eerlijk bekennen dat er bij ons af en toe eten wordt weggegooid. Wat is eigenlijk het probleem van eten weggooien en hoe kun je deze situatie verbeteren in je gezin? 

Het probleem
Wereldwijd wordt 1,3 miljard ton voedsel weggegooid (per jaar), een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt. Dat is natuurlijk een enorme hoeveelheid. Om het dichterbij te brengen: zo’n 41 kilo per persoon in Nederland, jaarlijks. Het gaat dus niet alleen om restaurants en supermarkten, maar vooral om het eten dat thuis in de vuilnisbak belandt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Of neem kippen. Die eten alles , je krijgt er eitjes voor terug en de hebt mest voor je tuin
REAGEER
Het enige wat hier in de compostbak verdwijnt, zijn rotte stukjes van fruit. Ik gooi echt zelden eten weg.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher