Dr. Wim Dekker

God

17 september 2018 door Jeffrey Schipper

Dr. Wim Dekker: "In Nederland heeft iedereen een religieus fabriekje"

“Voor veel Nederlanders moet God echt vaag blijven. Anders krijgt geloof een te verplichtend karakter. We hebben als christenen echter de roeping de ‘onbekende’ God verder in te kleuren,” merkt dr. Wim Dekker op naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Verbonden en vervreemd’. De theoloog neemt ons mee naar de bekende rede van Paulus op de Areopagus (Handelingen 17:16-34). Waarom vertelt hij zo'n heftig, tegendraads verhaal? CIP.nl zocht Dekker op.

Waarom is Paulus zo boos als hij in Athene aankomt?
“Hij is erg geraakt omdat hij ziet dat mensen wel godsdienstig zijn en dat uiten door overal afgodsbeelden te plaatsen. Maar de kennis van de enige échte God ontbreekt. Paulus is niet alleen een volgeling van Jezus, maar ook een Joodse man die weet dat er maar één God is. Afgoderij is in de ogen van Joodse mensen altijd een gruwel geweest. Dit triggert hem om met deze mensen in gesprek te gaan. De apostel is verdrietig en boos over het feit dat ze allerlei wegen zoeken naar God, zonder bij de God van Israël uit te komen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Het gaat er uiteraard om of men wil aanvaarden dat er een Schepper/God is en vervolgens Wie Hij is.

Bijbel met de verschijning van JHWH in de gestalte van Yeshua en de schepping getuigt van Hem.

Al die afgodsbeelden, letterlijk en figuurlijk, dat laatste dus in de vorm van islam, hindoeïsme, etc., abstracte begrippen zoals in New Age, allerlei filosofieën, de NWO e.d., zijn inderdaad afgodsbeelden, die ontmaskerd moeten worden in gesprek met hen, die zich daarvoor open willen stellen.

Weet dus Wie JHWH is !

Shalom,

Ben Kok (j-chr. pastor
REAGEER
Mooi artikel over 'hokjes.' Het is een kunst om met anderen in gesprek te zijn en tegelijkertijd recht te doen aan datgene waar je jezelf aan verbonden hebt. De woorden waarin jij geloofd. Te durven staan voor datgene waar ik in geloof, zonder dit de ander op te willen dringen. Of dit nu een seculiere of een gelovige persoon is van een andere 'christelijke kerk' of stroming. De 'christelijke kerk' of 'de wereldwijde gemeente' kent zoveel schakeringen ... Zuinig zijn en praktisch (liefdevol) verbinding aangaan is wijs!
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify