Delise de Wijze
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 maart 2020 door Jeffrey Schipper

"God gebruikte mijn gitaar om mij uit de put te trekken"

“Mijn burn-out was een hele donkere periode. Ik heb mijn gitaar weer onder het stof vandaan gehaald. Achteraf zie ik hoe God juist muziek gebruikte om me weer uit die put te trekken,” vertelt Delise de Wijze. Zij maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje folk en singer-songwriter. Met haar teksten wil Delise haar luisteraars aan het denken zetten. Op 20 maart komt haar nieuwe single 'Overwinnen' uit.

Delise schreef het toen zij zelf een lastige periode doormaakte. "Ik las tijdens deze periode het Bijbelboek Job. Het einde van het verhaal – waarin God een aantal indringende vragen stelt aan Job – maakte indruk op mij. God vraagt Job wat hij nou eigenlijk weet van (het ontstaan van) de wereld. Door de vragen die God stelt, besef ik hoe klein ik eigenlijk ben en hoe groot en wijs God is. Net als Job, moet ook ik het antwoord op de vragen schuldig blijven. En ik besefte me ook het volgende: als
deze grote en wijze God met mij meegaat, wat heb ik dan nog te vrezen?’. Juist dit lied is nu erg actueel, want wij mogen weten dat God met ons meegaat, ook in deze coronacrisis. De hoop is dat dit lied een bemoediging mag zijn."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
De video doet het niet.... helaas. Was benieuwd wat het brengt/zegt. Worstel zelf.....
Hoi Lowieke! Het liedje kun je alsnog hier beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=bbn4VwNvRpo (sorry voor de late reactie ;))
A
Van 2015 tm 2018 kerkte ik in de meerkerk en heb Delise daar een paar keer een lied horen spelen/zingen. Ik werd daar zeldzaam door aangeraakt altijd. Een groot talent en ik bid dat zij nog veel mensen mag raken en Gods HG daarmee uit mag delen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.