CIP.nl

God

11 september 2018 door Dick van den Bos

Bottenbley kreeg een stortvloed aan reacties op tv-optreden: "Sommige mensen waren heel boos"

Zijn uitspraken over homoseksualiteit en de wederkomst in Kijken in de Ziel, leverde Orlando Bottenbley een stortvloed aan reacties op. “Op straat of op de markt in Amsterdam, word ik constant aangesproken. Zowel positief, als ook kritisch. Sommige mensen waren heel boos.” Naar aanleiding hiervan heeft hij besloten om een open vraag-maar-raak-avond te beleggen, waarbij alle onduidelijkheden en misverstanden besproken worden! Deze avonden zijn 12 en 19 september in Amsterdam.

“De meest besproken opmerkingen gaan over homoseksualiteit - waarbij ik volgens critici om de hete brij heen zo hebben gedraai - maar ook het feit dat ik zou hebben gezegd dat Jezus in 2030 terug zou komen. Daar worden kritische noten over gekraakt. Maar er zijn ook overweldigend veel lieve reacties.”

Hij vertelt hoe deze reacties tot hem komen, terwijl hij zijn boodschappen doet op de markt. “Ik ga regelmatig naar de markt om te proeven wat er leeft onder de mensen. Deze week was er een Somalische man, bijvoorbeeld, die keihard naar me riep: ‘He, meneer, he meneer, u ben van televisie’. Hij zei: ‘Ik vind u ontzettend moedig! Maar ik heb wel een vraag: ‘Hoe kunt u zeggen dat moslims niet naar de hemel gaan?’ Ik had inderdaad gezegd dat Jezus koning in van de hemel en dat het belangrijk is voor moslims om Jezus toe te laten.”

Gevoelig onderwerp
De grote vraag is, rondom alle misverstanden; wat heeft Bottenbley nu echt bedoeld? Hij wil niet al zijn kruit verschieten voor de open avonden, maar in algemene zin gaat hij er graag op in. Hij beseft namelijk maar al te goed hoe gevoelig het onderwerp is en dat je er niet zomaar van alles kunt roepen, zegt hij. “Ik heb in het verleden ook veel met dit onderwerp te maken gehad. Ik ben vier jaar geleden geridderd in de orde van nassau, toen Bethel Drachten 25 jaar bestond. Toen is er ook veel ophef gekomen.”

“Een wethouder van de gemeente Smallingerland vond dat ik dit niet verdiende, omdat ik een homohater zou zijn. Daar is toen ophef over ontstaan. Twee weken lang kwam ik in allerlei media, zoals De Telegraaf en de Volkskrant. En ik sta versteld hoe goed mensen mijn gezicht hebben onthouden hiervan. Ik zat laatst bijvoorbeeld op een terras en een Amsterdamse man kwam naar me toe en hij riep: ‘Jij bent een homohater’. Ik vroeg hem: heb je het tegen mij? ‘Ja, jij, je bent een homohater?’ Ik vroeg hem of we wel eens hadden gesproken. Hij riep: ‘Nee, maar je bent een grote homohater.’ Hij kende mijn gezicht nog van een media-optreden van vroeger.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

R
Nu we zo langzamerhand af zijn van het steeds opnieuw voorspellen van het einde van wereld (zoals wij hem kennen) bij de komst van de Heer, gaat Bottenbley er een jaartal aan hangen. Jezus zelf wist het niet, Bottenbley wel? Ik ben niet boos, maar wel enorm teleurgesteld in deze voorganger.

REAGEER
S
Als een vegetarier zegt dat iemand die vlees eet geen vegetarier is, is de vegetarier dan een haatdragend persoon? Of is juist de vleeseter die de vegetarier negatief zou proberen te framen (alleen omdat hij definieert wat vegetarisch is!) haatdragend.....?
REAGEER
A
Wat er nu in Nederland plaats vindt staat letterlijk in de bijbel van de God van Abraham, Izaak, en Jacob/Israel, dus profetie van Jezus, Hij is het LEVENDE Woord.

Mat. 24.... De wetsverachting, ongehoorzaamheid zal toenemen, met gevolg: De liefde zal verkillen.

Wat liefdeloos is, is mensen Gods AGAPE-liefde onthouden, en de leugen van individualisme omarmen.
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify