Schoneveld

God

07 september 2018 door Dick van den Bos

ICF kerk groeit snel in Nederland: "We zien veel jonge mensen tot geloof komen"

Naast de kerksluitingen in Nederland, ontstaan er ook veel nieuwe, jonge kerken. Eén hiervan is International Christian Fellowship (ICF) – een moderne gemeente, ontstaan in Zürich. De kerk is nu acht jaar in Nederland en heeft onlangs weer een nieuwe vestiging geopend. “We zien veel jonge mensen tot geloof komen. Onze kerk sluit goed aan bij de tijd waarin we leven”, zegt Desiree Schoneveld. Ze is zelf ook een aantal jaar geleden tot geloof gekomen en is nu actief voor ICF Leiden.

“Je ziet de moderne, hippere kerken wel toenemen, ja,” zegt Desiree. “Als ik over mijn kerk vertel aan mensen die niet naar de kerk gaan, hebben ze vaak wel van moderne kerken gehoord. We sluiten vaak het best aan bij mensen die totaal niet met het geloof bekend zijn. Onze diensten zijn laagdrempelig en persoonlijk – en we laten nieuwkomers zich graag welkom voelen. Dat zorgt ervoor dat de stap om naar de kerk te gaan of iemand uit te te nodigen voor een dienst, minder hoog is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Het is mooi als we in Nederland nieuwe vissersbootjes erbij hebben. Veel zegen. Overigens herken ik me in het feit dat oppervlakkigheid op de loer ligt. Als mensen in een volle kerk (welke het ook is) niet leren om elke dag dieper geworteld te raken in Christus - wat is dan de definitie van groei? Maar het doet me goed om deze moedige, jonge mensen te zien.
REAGEER
Groei? Johannes de Doper bevestigde het: Johannes 3: 30 "Jezus moet meer worden, maar ik minder."
R
Natuurlijk moet Hij meer worden en wij 'minder' maar wel een beetje zuur antwoord vindt u ook niet, zou Jezus dit zo gezegd hebben?

Door 'Azijn' Christen zijn komt het volbrachte werk zeker in gevaar, hij stierf voor ALLE mensen!
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher