Tiemen Westerduin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 september 2018 door Marina de Haan

Tiemen Westerduin over kids in armoede: "De kinderen schrijven geschiedenis in mijn hart"

Negen keer stond hij oog in oog met kinderen en families die in extreme armoede leven. De Muskathlon van Compassion blijft indruk maken op Tiemen Westerduin. “Je schrijft geschiedenis in de levens van de kinderen. Maar je schrijft ook geschiedenis in je eigen hart”, vertelt Tiemen.

Stichting Compassion gelooft dat armoede te verslaan is. Het is hun missie om kinderen van armoede te bevrijden, in Jezus’ naam. In samenwerking met De 4e Musketier worden jaarlijks diverse Muskathlons gehouden in landen waar Compassion actief is.

Tijdens de reis van ruim een week wordt een sportieve prestatie geleverd voor kinderen in armoede. Tiemen (1974) heeft in zijn negen jaar werkzaam te zijn bij Compassion, dus al aan negen Muskathlons meegedaan. Op bevlogen wijze vertelt hij waarom zijn hart voor rechtvaardigheid zo groot is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Armoede
- Tiemen Westerduin strijdt tegen armoede: "God is meer dan een stel dogma's"
- Tiemen Westerduin loopt de Muskathlon vanuit bewogenheid voor mensen om hem heen: “We mogen meelopen in Zijn tocht van victorie“
- Een eerlijk gesprek over de ware betekenis van armoede: "Als je mij zou vragen wat ik later wilde worden, dan zou ik zeggen: Ik wil alleen maar eten”
- Filipijnse moeder van acht kinderen: "Als ik niet werk, is er geen eten"
Meer over Armoede »

Wil jij ook meedoen aan een Muskathlon? Bezoek deze website

Reacties

A
Amen, en Gods VERDRIET, elk jaar armoede door ongerechtigheid in Nederland, en z.g. humanitaire barmhartigheid: 30.000 ongeboren kinderen met voorbrdachte RADE vermoord.

Schaamte en BEKERING is geboden, wie ore heeft die hore in gehoorzaamheid.

Shalom
J
Ik geloof NIET in het DOEL om de wereldwijde (sociale) armoede in Jezus Naam op te heffen!Jezus laat er mi geen enkel misverstand over bestaan, dat Hij gekomen is, om de "geestelijke armoede" op te heffen.

Hij heeft Zijn leven gegeven op Golgotha zodat eindelijk de weg Naar GOD weer opengebroken, vrij is. HIJ heeft betaald!

En HIJ leert ons, de enige weg naar GOD: is DOOR HEM. Blijf IN CHRISTUS.Mijn "Grote opdracht" is: Ga, vertel het Goede Nieuws van Golgotha en maak ze discipelen van Jezus. (Matt.28:18-20)

J
In het programma Vermist werd een vrouw gezocht in een Zuid Amerikaans land.

Na veel en lang speurwerk vond men de vrouw. wonend in een bouwval. Zij had nauwelijks inkomen!

Toen zij eindelijk heel schuw aan de deur kwam en te horen kreeg, dat haar dochter naar haar op zoek was, gebeurde er het navolgde:zij heeft GOD de eerste tien minuten op straat staan te loven en te prijzen!

De reporter kreeg er geen woord tussen!En de meest atheistische godlochenaars wonen vaak in kapitale, luxe villa's en bulken in het geld!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen