Willem Ouweneel

Dagelijks leven

24 augustus 2018 door Willem J. Ouweneel

Met ‘bewijzen’ kun je alles ‘bewijzen’

Volgende week, op 30 augustus, staat op de heiligenkalender ‘Rebekka aartsmoeder’. Zij herinnert mij aan het feit dat je met een beetje handigheid alles kunt ‘bewijzen’.

De wetenschap zit vol ‘bewijzen’, waar maar weinig mensen tegenop durven. Google maar eens op ‘de wetenschap heeft bewezen’ of ‘onderzoek heeft aangetoond’, dan zie je het zelf. Vooral als twee onderzoeken onafhankelijk van elkaar op hetzelfde uitkomen, dan moet het toch wel waar zijn? Zo kan ik op twee onafhankelijke manieren ‘bewijzen’ dat Rebekka pas drie jaar oud was toen ze met Isaak trouwde:

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Vaak is het absurde waar... Neem bijvoorbeeld de wederkomst van Jezus. Hij zei 2000 jaar geleden dat Hij spoedig zou komen, en spoedig is spoedig, daar kan geen misverstand over bestaan toch? Jezus is dus 2000 jaar geleden al teruggekomen, het klinkt absurd, maar het is wel waar...
REAGEER
T
Lang geleden leefde op aarde een arme timmerman. Deze timmerman bracht een offer zó groot dat iedereen gered kán worden van Gods toorn. Hoevelen dachten en denken er wereldwijd aan deze Man?
REAGEER
K
Jezus kwam 2000 jaar geleden terug in de vorm van de Heilige Geest die in het hart van Zijn volgelingen woont. Dat is dus spoedig geweest en ook waar gebeurd. Ook zal Hij wederkomen om te oordelen, alle zondaars (=deze generatie) zullen dat meemaken, hoewel het nog even kan duren. Dat is niet absurd, maar een logische stap in het heilsplan.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher