Albert van der Heide

God

29 augustus 2018 door Marina de Haan

Te midden van pijn en ziekte is God nog steeds goed

Veel mensen kennen lijden in hun leven. Toch zegt I AM-voorganger Albert van der Heide dat God goed is. “De pijn is er, maar besef dat het niet van God komt, want het is niet Zijn originele wil”, aldus Van der Heide in dit gesprek met Rik Bokelman over het vaderhart van God. 

Bokelman heeft moeite om een goede God te rijmen met pijn, lijden en dood. “Moet je ze wel met elkaar rijmen?”, vraagt Van der Heide (vanaf 1:33 minuten) zich af. “Waarom zetten we die dingen tegenover elkaar? God is een hele andere realiteit dan ons lijden. God maakte alles goed bij de schepping. Dat moet de eerste oorsprong zijn van je gedachten. Met het lijden moet je God niet gelijk belasten. Je moet eerst kijken hoe het lijden in de wereld is gekomen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
Ik voel de moeilijkheid in het gesprek tussen beide broeders. Rik met zijn prikkelende vragen(die we allemaal hebben) en van der Heide met zijn betoog dat God goed is.Zeker God is goed,maar Hij is ook recht en Heilig. Hij ziet niets door de vingers,dat zien we op Golgotha.Dank u Here voor het kruis,U geeft genade.God is niet te vangen in een woord.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher