Ds. M. M. van Campen

God

23 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. M. M. van Campen: "Ik preekte vaak maar een halve waarheid"

“Bekeert u, dan ontvang je vergeving door de Heere Jezus en mag je tenslotte naar Gods hemel. Deze verkorte boodschap preekte ik, maar het is een halve waarheid,” zegt ds. M. M. van Campen. Onlangs sprak de hervormde predikant uit Rotterdam-Zuid op een thema-avond van Stichting Jij daar! over het koninkrijk van God. Van Campen roept niet alleen op tot geloof in de Heere Jezus, maar ook tot gehoorzaamheid aan Hem. “Als kind van God is het onmogelijk om voor jezelf te leven.”

Op het moment dat Van Campen deze boodschap verkondigt het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland nog in volle gang. “Eén van de dingen die onderdeel is van de voetbalwereld is de transfer: een voetballer die voor een geldbedrag van de ene naar de andere club verhuist. Als je van de ene naar de andere club gaat, krijg je een andere trainer. Bij die nieuwe club leer je andere methodes, draag je een ander T-shirt en maakt onderdeel uit van een ander team. Kortom, alles is veranderd. Dit beeld wil ik gebruiken om iets duidelijk te maken over het koninkrijk van God,” maakt hij duidelijk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ben het helemaal eens met de dit schrijven. Echter wordt dit verhaal pas volledig als je ook de Heilige Geest in je leven toe laat en je door hem laat leiden. Want zonder de Geest ga je nog op je eigen vlees werken en dat lukt niet.
B
Absoluut! Zonder de inwoning van de Heilige Geest komen we niet heel veel verder.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify