Kerk

God

22 augustus 2018 door Dick van den Bos

Het beste leiderschapsmodel voor de kerk: "De apostel is onmisbaar"

Er zijn veel leiderschapsmodellen binnen de kerk. Als het aan Hans Tims ligt is er maar één die écht gebaseerd is op de Bijbel: de vijfvoudige bediening. Niet alleen de dominee (herder), maar ook de apostel, de profeet, de evangelist en de leraar horen hierbij. Waarom is dit zo belangrijk? Tims, landelijk leider van Friends for Ministries – een netwerk waarbij je je als gemeenteleider en/of bediening kunt aansluiten - legt het uit.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Leiding zijn mensen die willen dienen. JEZUS is de enige echte Leider.

Krachtig leiderschap is een werelds begrip. Leidt altijd tot excessen.

de Bijbel spreekt over huis gemeenten. daar hoeft men ook niet eindeloos achter geld aan te jagen van hun schaapjes, wat nu overal gebeurt.....

“Wat is het dan, broeders? Wanneer gij samenkomt, een ieder van u, heeft hij een psalm, heeft hij een leer, heeft hij een taal, heeft hij een openbaring, heeft hij een uitlegging; laat alle dingen geschieden tot stichting” (1Kor.14:26; Ef.4:29)
REAGEER
E
Dit is ook mijn ervaring. Gemeenten slapen in omdat de ouderlingen denken dat het met een herder wel toe kan. Er worden geen nieuwe gemeenten gesticht (apostel). Er wordt niks aan evangelisatie gedaan (evangelist). Profetie wordt beschouwd als iets engs / ouds dat we niet moeten willen. Voorop staan Traditie en Gebouw. En de vrucht van deze mentaliteit is 100 jaar leegloop der kerken. Tegelijk zie je bij opwekkingen wel de aanwezigheid van de 5-vijfvoudige bediening. Eveneens in landen waar de kerk groeit, zoals in China.
REAGEER
w
willem Doornbos

1kor. 4:9 uit de st. Vertaling.

REAGEER
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher