Ds. A. Kort

God

21 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. A. Kort: "Ik ben als slijk aan de vingers van God"

“Toen ik de begrafenisdienst van een jongeman moest leiden, wilde ik wegvluchten. Ik sloeg de Bijbel open bij Psalm 42. ‘O mijn ziel, wat buigt g' u neder? Waartoe zijt g' in mij ontrust?’ Mijn mensenvrees viel toen helemaal weg,” zegt ds. A. Kort. Dit jaar is de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland-predikant 25 jaar dominee. CIP.nl sprak hem over Gods liefde, verdrietige gebeurtenissen en tien keer preken in één week.

“Ik volgde belijdeniscatechisatie bij een predikant die mij aanspoorde om dominee te worden. Daar durfde ik niet tegen in te gaan, omdat ik er toen nog van overtuigd was dat dominees een soort ‘heiligen’ waren. Maar op dat moment snapte ik zijn opmerking echt niet. Ik wist op dat moment nauwelijks wat er in de Bijbel stond. In gehoorzaamheid aan die man ging ik vervolgens een zaterdagopleiding volgen. Als ‘gewone’ timmerman was dat voor mij erg hoog gegrepen. Toen ik vervolgens in Genemuiden werd aangesteld als ouderling, dacht ik: ‘De Heere wil dat ik als ouderling dienstbaar ben in Zijn koninkrijk.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Ik wordt verdrietig van de uitspraak :ik ben slijk in Gods Handen. U bent ook een prachtige zoon van God!gekocht en duur betaald door Zijn Zoon Jezus Christus en dus een nieuwe schepping...alle schuld is weggedaan...Galaten 5:1.....Gods Zegen en Zijn Vrede voor u.
A
In Johannes 17 lees ik dat het de bedoeling is dat wij één zijn met Jezus Christus en met de Vader. Indrukwekkend! Wat een genade! Ik voel helemaal met Henny-Loppé mee.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify