Gezin is rijkdom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

31 augustus 2018 door Ronald Koops

Met z’n vieren rondkomen van 25 euro per week: "Ons gezin is onze rijkdom"

Derisma (42) moet – samen met haar man en twee dochters – rondkomen van 25 euro per week. Hoe is het om in armoede te leven en elke week naar de voedselbank te gaan? ‘Mijn gezin is mijn rijkdom.’

‘Mijn man zegt altijd: “Mijn gezin is mijn rijkdom.” Zo ervaar ik dat ook. De warmte en het contact vinden we belangrijk als gezin. Daarom eten we altijd samen aan tafel en nooit op de bank. We vinden het belangrijk om regelmatig tijd met elkaar door te brengen.

We hebben geen betaalde baan – we zijn beiden afgekeurd – maar we doen wel veel vrijwilligerswerk. Via de woningbouw zijn we buurtcoach, we houden de buurt in de gaten op zwerfafval, overlast, enzovoort. Ook zijn we vrijwilliger bij onze kerk, Hoop voor Noord, daar hebben wij onze bediening. Ik ben floormanager in de kerk, dat betekent dat ik ervoor zorg dat iedereen die een taak heeft in de dienst, er op tijd is en dat de dienst goed verloopt. Verder kook ik veel voor de kerk.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Gewaarschuwd mens telt voor twee.

Weer een voorbeeld van een "voorgangersechtpaar" die de schaapjes uitmelken.

Fijn dat de schuldsanering er is in Nederland! Al zou het beter zijn dat de mensen van de samenkomst waar ze nu komen hen zouden helpen.
J
Er is bewijs dat het voorgangers echtpaar fraude gepleegd heeft. Ze hebben zelfs deze mensen als terminaal betiteld.

Een PGB aanvraag gebeurt niet zonder een deskundige . Dat betekent dat deze "terminale" mensen bezocht hadden moeten worden voor de indicatie.

Hoe is het mogelijk dat dit in Nederland allemáál kan zonder toezicht .V
voorganger heeft duidelijk misbruik gemaakt van zijn positie als "Voorganger", dan neigen instanties eerder naar dit soort types te luisteren i.p.v. verifiëren bij de klant of directe familie . Maar 4 jaar "terminaal" moet toch al verdacht zijn. Dan kennelijk nog meer slachtoffers gemaakt !! schandalig dat deze mensen het moeten terugbetalen, terwijl er bewijs is dat het geld op andermans rekening staat. Hiermee lijkt fraude bewezen, m.i. dient er coulantie te zijn of in geval van dit gezin hadden ze beter 'failliet' verklaard moeten worden.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.