Bill Hybels
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

16 augustus 2018 door Redactie

Deze vrouw moest porno kijken met haar geestelijke held Bill Hybels

Hij was een christelijke superster. Zij een gescheiden vrouw die voor God wilde werken, door de assistent van Hybels te worden. Ze werd echter door haar geestelijke held betast. Zoals hij soortgelijke dingen bij meer vrouwen heeft gedaan, zo zeggen in totaal meer dan 10 vrouwen. 

Bill Hybels bouwde de iconische evangelische kerk, Willow Creek Community Church, net buiten de Amerikaanse stad Chicago. De 65-jarige Pat Baranowski zegt dat hij haar in de jaren tachtig seksueel lastigviel. Ze doet voor het eerst haar verhaal aan dagblad The New York Times. Ze heeft meer dan dertig jaar haar mond gehouden over het ongewenste gedrag van haar werkgever. Zoals veel andere vrouwen die recent hun verhaal hebben gedaan.

De publicatie in The New York Times bleek vorige week de laatste druppel te zijn. Na publicatie stapte het voltallige bestuur van Willow Creek op.

In Nederland wordt Willow Creek vormgegeven door onder andere de jaarlijkse leidersschapsconferenties GLS, die door Stichting Opwekking wordt georganiseerd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Uitglijders?! Het 'opbouwende' van het getuigenis van deze vrouw is dat zij aan het licht brengt hoe vernederend en schaamteloos christelijke supersterren hun 'geestelijke' macht misbruiken. Dit zal blijven doorgaan zolang zulke misdaden als 'uitglijders' betiteld worden door bewonderaars. Jezus vraagt trouwens geen bewonderaars, maar navolgers.
J
Robert, er zijn ongelofelijk veel vruchtbare leiders die de mooiste bedieningen leiden, waarbij velen tot bekering komen. Ze leven integere levens. Net zoals jij ongelofelijk op je bek kan gaan, kan dat ook bij mij of iemand anders gebeuren. Je kunt beter een beetje nederig blijven en niet teveel rondwijzen. Ik geloof dat deze man al aardig hard afgestraft is afgelopen maanden.

De meeste reaguurders die hiervan genieten, doen dat omdat ze zich dan wat beter voelen over zichzelf. Dat is een onbijbelse houding!
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (17)