Orlando Bottenbley

Dagelijks leven

20 augustus 2018 door Dick van den Bos

Vijf redenen waarom Orlando Bottenbley's kerk in Amsterdam groeit

Het was de vraag van veel mensen: zal de kerk van Bottenbley ook in het seculiere Amsterdam zo hard gaan groeien? Het antwoord na 10 maanden: ja! Tien maanden geleden kwamen er ongeveer 80 mensen naar de ochtenddiensten, inmiddels zijn het er ongeveer tweehonderdvijftig, inclusief de kinderen.

Hoe komt dat toch elke keer? Bottenbley gelooft dat God hierin belangrijke een rol speelt, maar ook door wat simpele principes toe te passen die in elke gemeente werken. Bottenbley deelt er vijf:

1) Creëer een warm bad
Wij zijn begonnen om het leven van de gemeente te versterken door vooral te werken aan de opbouw van het geloof van de gelovigen. Toen ik in Amsterdam kwam, ben ik eerst met de gemeenteleden gaan kijken hoe we de gemeente kunnen versterken. Wij hebben ons de vraag gesteld hoe de kerk als een warm bad kan voelen voor iemand die nieuw binnen komt. Hoe kan de kerk voor iemand die nieuw binnen komen voelen als een warm bad? Dat wordt in zeer belangrijke mate bepaald door de wijze waarop de gelovigen met elkaar omgaan. Aan de ene kant kan het zo hecht zijn, dat niemand er meer bij past. Aan de andere kant kan het voelen als los zand.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

l
Jouw groepje Ben zijn dus de enige juiste gelovigen. Wie heeft jou medegedeeld dat mijn Gemeente/Kerk voor de Islam is? Je doet steeds voorkomen of jouw groep de enige juiste dingen doet. Ik merk zo weinig liefde en bewogenheid in jouw vele reacties op CIP.

B
Dag Lex,

Mijn reactie waarop je reageert, is door CIP verwijderd omdat er ook iets over de Doorbrekers in stond en Hillsong.

Jouw conclusie is niet de mijne, ik zeg dat nergens. Ik constateer simpel, dat er niet 1 kerk is, die de islam ontmaskert op de eigen website.

Kun je de site van jullie kerk (of een andere) even noemen? Dan zien we wat er op staat.

Bovendien zijn er meer punten, waarop een gemeente beoordeeld moet worden.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
J
Het is God Heilige Geest die het doen moet! Bekering is nodig tot de God van Israël. En maximale techniek ondersteuning bij zang bestrijdt ik ten zeerste. Zingen met hart en mond, kan ook zeker met psalmzang bij het orgel. Wel ben ik het eens dat je elkaar zien moet als broeder en zuster. Dus ook (Geestelijk) oog voor elkaar hebben. Te gezellig leidt ook tot niets. Andersom inderdaad ook niet. Ook niet als je mensen in het middelpunt van de belangstelling zet. Het gaat om: "Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen" Ps 73 berijmd v 11. SHALOM
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher