Ds. M. van Leeuwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Ds. M. van Leeuwen: "Soms zit ik liever op mijn cross bike dan in de kerk"

“Als dominee zijn er momenten dat ik geen zin heb in de kerk en liever op mijn racefiets stap. Als het in de Bijbel zo vaak over volharden gaat, moeten we niet denken dat het altijd leuk is in de kerk.” Ds. M. van Leeuwen dacht het al als 5-jarig jochie: dominee zijn is het allermooiste dat er is. En dat vindt hij nog steeds. Maar het geloofsleven is soms ook zwaar en vermoeiend. CIP.nl zocht de hervormde predikant op in Hierden.

Als kind bad Van Leeuwen God vaak om “een nieuw hart”. Tegelijkertijd vroeg de predikant zich af of hij eigenlijk wel welkom is bij God. “Ik heb nooit getwijfeld aan het bestaan van God of de vraag of de Heere Jezus is opgestaan. Daar was ik van overtuigd. De vraag was: is dat ook voor mij? Ik heb mij lange tijd door angst en bezorgdheid laten leiden. Tijdens eens stage in Australië is het tot een doorbraak gekomen. Daar landde het Evangelie in mijn hart. Er viel een last van mij af. De twintig jaar daarvoor heb ik die vreugde voor God nooit zo ervaren.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Wat een mooi puur en eerlijk verhaal. Herkenbaar ook. Inderdaad, zoals in het slot staat: God alleen alle eer. Dominee, Gods zegen op uw werk in Hierden gewenst.
Bert, daar sluit ik mij volledig bij aan...