Jenö Sebök

God

26 juli 2018 door Jeffrey Schipper

"Soldaten van satan willen ieder mensenbrein veroveren"

“Op ieder mens schiet de duivel brandende pijlen af, in de hoop terrein te veroveren in ons brein. Als het zijn soldaten lukt om terrein te veroveren, is er sprake van gebondenheid.” Jenö Sebök houdt zich alweer twaalf jaar bezig met bevrijdingspastoraat. Om het werk van demonen te verklaren deed Sebök de afgelopen jaren studie naar de werking van lichaam, ziel en geest. Zijn nieuwe boek ‘Je bent meer dan je brein’ geeft inzicht in de werking van geesten op de psyche van de mens.

Wat heb je ontdekt over verschillen tussen ziel en geest?
“Kortgezegd: Je bent geest en je hebt een lichaam met een ziel. In mijn boek bedoel ik met ziel de psyche en met geest het onstoffelijke deel van de mens. De geest bevat het bewustzijn (het ik-besef), de wil, het karakter, het geheugen, het geweten, ja eigenlijk alle functies van de ziel/psyche. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de geest een ziel heeft, ziel in de zin van psyche met informatie. De menselijke geest móet al die functies wel hebben, want het lichaam vergaat, maar de geest keert terug tot God.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Kennelijk is het terrein van de menselijke drie-eenheid een gebied, waar niet echt een routekaart van bestaat. Zoveel deskundigen, zoveel verschillende opvattingen... Kennelijk is onze ratio niet het geschikte instrument om het te vatten. Jezus zegt niet voor niets, dat we geen deel aan Zijn Koninkrijk kunnen hebben, tenzij we worden (geloven) als een kind. Dan gaat het niet om weten, maar om vertrouwen.
REAGEER
Goed dat ze altijd met meer mensen met een confident afspreken. Ik vind dit een heel waardevol stuk informatie over gebondenheid. Gods zegen, Jenö Sebök.
REAGEER
Ik heb het boek besteld, hoewel ik denk dat het mensbeeld onjuist is. Het lijkt me leuk om te zien hoe zo'n Christelijke theoloog de onzichtbare organen van de mens aan het werk ziet in een functioneel geheel. Ik ben benieuwd wat die man maakt van de aard en herkomst van geesten en demonen en de verschillen daar tussen. Ik denk dat de Bijbel veel meer spreekt over hart dan over geest. hart=emoties, geest=verstand, ziel=geweten, zo deel ik de onstoffelijke mens in.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher