Coen Verbraak

God

23 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Coen Verbraak: "Kerkgroei in tijd van ontkerkelijking fascineert mij"

“Sommige Nederlanders vinden geloof een bezigheid voor domme en primitieve mensen. Dat snap ik niet. Als je gelovigen weglacht, dan mis je de boot,” zegt Coen Verbraak. Vanaf maandag 23 juli presenteert hij een nieuwe reeks van de serie ‘Kijken in de ziel’ van de NTR uit. Coen praat in 6 afleveringen met 12 religieuze leiders over hun geloof én over zichzelf. De journalist spreekt onder andere met baptistenvoorganger Orlando Bottenbley en HHK-predikant Floris van Binsbergen.

Dit is de laatste reeks van de bekroonde serie Kijken in de ziel. “Juist daarom leek het mij interessant om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de vijf grote wereldreligies,” vertelt Coen. Alle grote levensvragen komen aan de orde. Wat is “geloven” precies? Bestaat God echt? En als Hij almachtig is, waarom laat Hij dan zoveel ellendige dingen toe? Wat gebeurt er met ons als we sterven? Is het bestaan op aarde vooral bedoeld als examen voor de hemel? En hoe komt het dat mensen in naam van religie soms de gruwelijkste dingen doen?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

We komen toch altijd weer uit bij Johannes 14:6. Hij (Jezus) is de weg, de waarheid en het Leven.
REAGEER
Gisterenavond de eerste aflevering gezien. Heel fijn dat ds. Van Binsbergen ook mee deed! En ik ben steeds weer onder de indruk van de vragen die Coen Verbraak stelt en van de hoffelijke manier waarop hij dat doet.
REAGEER
N
Ben het met Manuela eens. Uitzending leerzaam. Kan als gelovigen ook geen kwaad om ook eens aan zelfreflectie te doen. Ga deze serie volgen.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher