God

25 juli 2018 door Dick van den Bos

"We willen dat de kerk weer in de gunst komt bij het Nederlandse volk"

"In tijden dat weinig mensen de kerk vertrouwen, is het belangrijker dan ooit om in de gunst te komen bij ‘het volk’. De kerk moet zoveel liefde brengen in een stad, dat mensen weer naar de kerk willen komen." Dat zegt Jeroen Dorstijn, die vanuit GODcentre Leiden uitgezonden wordt om met zijn vrouw en een team GODcentre Gouda te planten. 23 september is de officiële opening.

GODcentre Gouda wordt de dochterkerk van GODcentre Leiden. De kerk waar Arno van der Knaap leiding aan geeft en die de afgelopen jaren erg snel gegroeid is tot 700 bezoekers op een zondag – ook vaak onder niet-gelovigen. Jeroen is erg enthousiast over de liefde die deze kerk altijd heeft voor de mensen in hun stad, en hij wil dat ook toepassen in Gouda.

"De kerk in Gouda zal gebouwd worden op een visie, gebaseerd op 3 pijlers vanuit de woorden van Jezus in Matteüs 22. Love God, Love People, Love Yourself. En in ons gesprek zijn we vooral op de middelste pijler ingegaan."

Noden
“We vinden het heel belangrijk om als kerk om te zien naar elkaar. Nu we naar Gouda gaan, willen we precies weten waar de noden liggen in de stad. Bij de ouderen, de jongeren, de daklozen. We willen contacten leggen met al bestaande organisaties en waar mogelijk samenwerken. We willen van Gouda een mooiere stad maken. Het is denk ik belangrijk om deze instelling te hebben. Bij de eerste christengemeente in het Bijbelboek Handelingen zag je ook dat ze in de gunst waren van het hele volk.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Is weer een filiaal openen, en mensen wegtrekken bij andere kerken nou de bedoeling? Ik vraag het me af. Ook vriendjes willen zijn met de wereld heb ik grote bedenkingen tegen. Een hoop sociaal geleuter, maar klinkt de boodschap van zonde, vergeving, redding en verlossing nog wel door die ongetwijfeld goedbedoelde praatjes heen?
J
Dit zie ik op hun website staan: "We geloven in de schepping, de beproeving en de val van de mens, zoals deze worden beschreven in Genesis en in zijn totale geestelijke verdorvenheid en zijn onmogelijkheid om de goddelijke rechtvaardigheid te verkrijgen uit zichzelf. (Romeinen 5:12 en 18)."Eerst verdiepen, dan oordelen! Heel erg dat je je zo laat gaan, Jaap. Een vrucht van de geest is zelfbeheersing!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher