Marinus de Jong

God

25 juli 2018 door Marina de Haan

"De Bijbel is voor mij een reden om in God te geloven"

Marinus de Jong is auteur van het boek ‘Altijd groter’ waarin hij 21 redenen bespreekt om niet in God te geloven. In deze tweede video deelt De Jong in gesprek met Rik Bokelman drie argumenten om niet in God te geloven.

1. Gebedsverhoring is geen goede reden om in God te geloven 
(van 1:08 minuten – 8:45 minuten)
“Ik geloof dat God naar onze gebeden luistert en ze verhoort, maar het is de ervaring van veel mensen dat God niet alles doet wat Hem gevraagd wordt. Komt het gebed dan verder dan het dak? Ik geloof dat God gebeden verhoort, maar het lijkt vaak tegen te vallen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Hoe kijkt deze theoloog naar de Bijbel:

"- geen makkelijk boek. --- [correct]

- Het spreekt elkaar ook tegen --- [incorrect, alles is harmoniseerbaar]

- discussie tussen Bijbelse waarheid en wetenschap is er altijd. --- [wetenschap is al millennia onderhevig aan "voortschrijdend inzicht", dus onbruikbaar als lakmoesproef voor waarheid]

Maar ...

ik geloof wel dat het Woord van God is.” --- [dit is extreem vaag! dus nietszeggend!]

J
Verder staat er:

"Moslims geloven dat de Koran uit een hemelse openbaring is ontstaan bijvoorbeeld."Nou dat geloven moslims m.i. bijvoorbeeld helemaal NIET!

Men gelooft. dat de Koran altijd al compleet bij god verblijft. en dat deze "eeuwige verzen" successievelijk in de periode van ca. 610 tot 632 AD mondeling aan de profeet zijn doorgegeven.

Ik denk dat het begrip 'geloven' conceptueel moet worden uitgediept. Men kan op de hoogte zijn van het feit dat God bestaat, maar dat is nog geen geloven. Men kan dus zeggen: "Ik weet dat God bestaat, maar ik vertrouw Hem voor geen meter". Dan is men zelfs ongelovig. Voor mij is de Bijbel betrouwbare openbaring en een goede reden om God te vertrouwen. Dus ben ik gelovig, net als De Jong. Mensen die God 'zomaar' vertrouwen zijn gelovig, maar mensen die God tegenwerken omdat ze misleid zijn door valse 'heilige' boeken, zijn ongelovig.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher