Ds. Kees Kant

God

16 juli 2018 door Jeffrey Schipper

"Focus op ‘Jezus en mijn ziel’ doet Gods plan met Israël tekort"

“Israël is geen hobby van een groep christenen, maar een wezenlijk onderdeel van Gods plan met deze wereld,” vertelt ds. Kees Kant. Sommige christenen spreken zo min mogelijk over Israël omdat het een splijtzwam met zich mee kan brengen. Kant doet daar niet aan mee en legt uit waarom hij dolgraag over de betekenis van het Joodse volk in Gods plan met deze wereld spreekt.

Je bent een predikant met een warm hart voor Israël. Hoe ontstaat zoiets? Ben je ermee geboren?
“Ik heb altijd interesse in Israël gehad. Voor een deel heb ik dat van huis uit meegekregen omdat mijn moeder zich er vaak mee bezighield. Nadat ik mijn theologiestudie had afgerond was ik van plan om mij specifiek in Israël te verdiepen omdat er in de opleiding helaas niet zoveel aandacht aan werd besteed. Dat deed ik onder meer door middel van literatuurstudie en een predikantenreis naar Israël. Ook werd ik als beginnend predikant met allerlei Israëldiscussies geconfronteerd.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Fijn dat ds. Kant het opneemt voor Israel! Ik vind het een gebrek dat Israel niet in onze belijdenisgeschriften voorkomt. Het handelen van God met Zijn volk wordt aan ons ten voorbeeld gesteld, wat ons eigen leven betreft. Zoals zij Gods verbond met hen niet konden houden, kunnen wij het ook niet. Israel en wij hebben daarom Yeshua nodig. En nadat het in orde is tussen jezus en jouw ziel, kan het eigenlijk niet anders of je moet ook oog krijgen voor Gods volk en land. Helaas is men soms hierin ook weer doorgeschoten.
REAGEER
Graag hoor ik wie het oneens met mij is als ik het volgende zeg:

Als de Palestijnen vandaag de wapens neerleggen dan hebben we morgen vrede. Kan dat kloppen?

Als de Israëliërs vandaag de wapens neerleggen, dan bestaat morgen geen Israël meer. Zeg maar dat het niet waar is... Of vraag het een Palestijn..
REAGEER
B
Chr. v Israel weet er geen raad mee, ze verkondingen het evangelie niet aan Joden, dat laten we maar aan JHWH over, dat is een interne zaak, aldus CvI.

Mark Kinzer/Jeroen Bol en Lody vd Kamp/Wilem Ouweneel gaan nog verder, die houden het er op dat alle Joden behouden zijn omdat "ze de Vader al kennen" en hebben Yeshua er niet bij nodig.

Simon bar Jona (Petrus) wist het wel, "geen andere Naam dan die van Yeshua voor ons behoud als Joden", Hand. 4:12

Het gaat om het "Israel Gods", Gal. 6:16

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher