Ds. Kees Kant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juli 2018 door Jeffrey Schipper

"Focus op ‘Jezus en mijn ziel’ doet Gods plan met Israël tekort"

“Israël is geen hobby van een groep christenen, maar een wezenlijk onderdeel van Gods plan met deze wereld,” vertelt ds. Kees Kant. Sommige christenen spreken zo min mogelijk over Israël omdat het een splijtzwam met zich mee kan brengen. Kant doet daar niet aan mee en legt uit waarom hij dolgraag over de betekenis van het Joodse volk in Gods plan met deze wereld spreekt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Fijn dat ds. Kant het opneemt voor Israel! Ik vind het een gebrek dat Israel niet in onze belijdenisgeschriften voorkomt. Het handelen van God met Zijn volk wordt aan ons ten voorbeeld gesteld, wat ons eigen leven betreft. Zoals zij Gods verbond met hen niet konden houden, kunnen wij het ook niet. Israel en wij hebben daarom Yeshua nodig. En nadat het in orde is tussen jezus en jouw ziel, kan het eigenlijk niet anders of je moet ook oog krijgen voor Gods volk en land. Helaas is men soms hierin ook weer doorgeschoten.
Graag hoor ik wie het oneens met mij is als ik het volgende zeg:

Als de Palestijnen vandaag de wapens neerleggen dan hebben we morgen vrede. Kan dat kloppen?

Als de Israëliërs vandaag de wapens neerleggen, dan bestaat morgen geen Israël meer. Zeg maar dat het niet waar is... Of vraag het een Palestijn..
Er wordt vaak smalend gesproken over 'die Christenen met hun vervangingstheologie'. Terwijl er eeuwenlang een olijvenboom was, waaruit de oorspronkelijke takken WEG waren en je alleen maar 'heidentakken' zag. Eeuwenlang werd Israel vervangen door de kerk! De kerk had in die tijd toch vast moeten blijven houden aan Gods beloften uit Rom.9-11; dat deden ze niet en dat was fout. Maar de Joden hadden in al die eeuwen de mogelijkheid om een Nieuw Testament te kopen en in Yeshua te geloven! Dat deden ze niet en dat was ook fout. Zie Deut.18:15-19.
Toon meer reacties (5)