Genezing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 juli 2018 door Matthijs Vlaardingerbroek

Waarom het normaal is om boos te zijn op God, als je niet geneest

Wist je dat, als je boos op God bent, je niet de eerste bent? De eerste persoon die namelijk boos op God werd, was Kaïn. Kaïn was boos, omdat God het offer van zijn broer Abel wel accepteerde en zijn offer niet. Hoe reageert God op deze boosheid? Wordt God boos op Kaïn? Straft Hij hem? Nee, Hij vertelt Kaïn dat de zonde aan zijn deur staat te kloppen.

Hieruit kunnen we twee dingen leren. Allereerst is het dus geen zonde dat je boos bent, zelfs niet op God. De zonde staat namelijk nog buiten zijn deur te kloppen en is nog niet binnengekomen. Dit gebeurt pas nadat Kaïn zijn woede richting God projecteert op Abel en deze vermoordt. Dit laat zien dat niet de boosheid zelf, maar hoe je met je boosheid omgaat, bepaalt of de zonde wel of niet in je leven binnenkomt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing in Nederland
- Waarom je voorzichtig moet zijn om je door onbekende christenen de handen op te laten leggen tijdens een genezingsdienst
- Waarom God slechts een heel klein percentage zieke christenen in Nederland geneest
- Waarom een genezingsdienst bezoeken je bijna altijd een 'hoop' kost
- Waarom ik deze serie over gebedsgenezing geschreven heb
- Marc Joshua bidt op straat voor zieken: "God heeft mij deze gave gegeven"
Meer over Gebedsgenezing in Nederland »

Reacties

J
Ik heb m'n boosheid naar God toe nooit ervaren als zonde. Het was onderdeel van de communicatie en als je boos bent is er in ieder geval nog communicatie. Volgens mij heeft God dat liever dan dat je lauw bent en de strijd met Hem niet aangaat. In Openbaringen staat: Waart gij maar koud of waart gij maar warm, maar omdat gij lauw zijt zal ik u uit mijn mond spuwen.
J.H. Fontijn, als je je hart voor God uitstort en huilt: "Waarom, HERE?" ben je toch niet lauw? Juist omdat je zo'n innige relatie met Hem hebt, heb je geen rust en blijf je in gebed met Hem worstelen tot de vrede is hersteld. Ik begrijp niet goed waarom je dat lauwheid noemt.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.