Vrouw in de pastorie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 augustus 2018 door GezinsGids

Predikantsvrouwen over hun plek in de pastorie: onmisbare rechterhand?

Denk je aan ‘pastorie’ dan denk je aan ‘predikant’. Maar achter de schermen speelt zijn vrouw – als hij die heeft – een belangrijke rol. Wat is haar taak en hoe vervult zij deze? Is zij zijn onmisbare rechterhand? Mevrouw Goudriaan uit Ede licht een tipje van de sluier op. „Dat woord onmisbaar kunnen we beter weglaten.” 

„Toen mijn man – nu emerituspredikant van de hervormde kerk binnen de PKN – en ik verkering kregen, was hij al een eind gevorderd met zijn studie theologie,” vertelt mevrouw Goudriaan. „Vanaf het begin lag het dus in de lijn der verwachting dat ik predikantsvrouw zou worden. Van meet af aan hield dit me bezig en ik vond het ingrijpend en heftig, terwijl ik tegelijkertijd moet zeggen dat ik de reikwijdte ervan toen niet kon overzien. Dat kwam later beetje bij beetje.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een goed artikel. Ik ken mevr. Goudriaan van vroeger en herkende meteen haar stijl. Wat mooi en rijk als je zo als predikantsvrouw in het leven mag staan en een steun bent voor je man die het hoogste ambt draagt en uitvoert. Een Bijbelse gang: volgen en steunen. Met het oog op God gericht om kracht en wijsheid......
Inderdaad mooi getuigenis van Mw.Goudriaan en heel herkenbaar. Voor iedere getrouwde christenvrouw is er de opdracht haar man en gezin te dienen tot heil en eer van onze God.
De vrouw achter de predikant wordt inderdaad vaak niet geteld... ten onrechte...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)