Johan Schep

God

12 juli 2018 door Marina de Haan

Wat we van Petrus' leiderschap kunnen leren

Rik Bokelman zit naast Johan Schep. Met z’n tweeën gaan ze alle twaalf discipelen van Jezus behandelen. Ze trappen af met Petrus. “Petrus was een gebroken herder. Hij kon meevoelen met de schapen, die zouden vallen, omdat hij zelf ook gevallen was,” vertelt Schep.

Aan het begin van het gesprek benadrukt Schep dat Jezus kwam om de mensen te redden. Na een nacht van gebed koos hij 12 discipelen. “De Here Jezus leefde constant in totale afhankelijkheid van de Vader. Hij deed niets op eigen houtje.” Het is belangrijk om in te zien dat er een missie was. Jezus had een missie om mensen te redden van hun zonde. Daarna koos hij twaalf discipelen, waarvan Petrus er een is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
uit mijn hart gegrepen. Johan Schep heeft begrepen hoe God de mens liefheeft. Als je met je rug tegen de muur staat; dan roep je tot God. En Hij IS er dan en herstelt je. Absoluut.
REAGEER
Erg genoten van dit interview, zowel van de vragen als van de antwoorden! Heerlijk om Johan Schep, die ik al ken van de tijd dat ik in Israel woonde, dezelfde blijft: Jezus op de eerste plaats. Fijn dat hij zei, dat het verschil tussen goede daden van een 'ongelovige' en een gelovige zit in het beogen van de eer van God. Ook goed dat Rik doorvraagt i.v.m. gelovigen die niet ervaren dat God bij hen is. Dan is inderdaad het boek van Job tot troost. Soms moet je, als Gods Woord een leugen lijkt, je gevoel loslaten en je verstand

laten spreken.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher