Genezing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 juli 2018 door Matthijs Vlaardingerbroek

Waarom je voorzichtig moet zijn om je door onbekende christenen de handen op te laten leggen tijdens een genezingsdienst

Laat me je meenemen terug in de tijd naar 1995. We zitten midden in wat toen de Toronto Blessing genoemd werd. Ook in ons land is deze beweging gearriveerd. Bekende en minder bekende christelijke Nederlandse leiders zijn naar Toronto gevlogen. Hier is hen de handen opgelegd en hebben zij een impartatie ontvangen. Zij geloven dat er een kracht of werking van de Geest op hen is overgebracht. In Toronto is er van alles met hen gebeurd. Ze hebben gehuild, gelachen, gebeefd. Ze zijn dronken in de Geest geweest. Ze zijn gevallen. Ze hebben allerlei klanken en geluiden gemaakt en hebben in dit alles in hun ogen iets moois van God ontvangen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
Meer over Gebedsgenezing »

Reacties

B
Waar goed geld is, is ook vals geld en die twee zijn soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Maar het is ook waar dat we daarom het echte geld niet afschaffen. Zo is het ook met het ontvangen van gebed door handoplegging (is goed geld) daarom zegt de Bijbel beproeft de geesten of ze uit God zijn. (Joh.4:1) Het is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de gemeenteleiders om dit (geestelijk) te beoordelen. Maar gooi het kind niet met badwater weg, want uit eigen ervaring weet ik hoeveel zegen dit heeft voort gebracht.
Met deze opmerking van Bert Niehof ben ik het hartelijk eens! De Bijbel is duidelijk over het nut van handoplegging, maar de satan doet alle goede dingen na. Daarom is onderscheiding van de geesten van het grootste belang en heeft Matthijs Vlaardingerbroek gelijk als hij zegt dat je voorzichtig moet zijn. Onderzoek eerst wie degene is die je de handen op gaat leggen! De 'Toronto-blessing' was onbijbels en het tegendeel van een zegen!

Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen