Joyce de Jongh gezin

God

02 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Joyce over voetbal en Jezus volgen: "De overeenkomsten zijn ontelbaar"

“De overwinning staat vast: Jezus heeft overwonnen. Juist dan ligt verslapping op de loer. Laten we niet passief worden en zoveel mogelijk punten scoren voor Gods koninkrijk,” zegt Joyce de Jongh. Als moeder van twee voetballende zoons staat ze regelmatig aan de zijlijn. Ze merkt op dat er ontelbaar veel overeenkomsten zijn tussen de kerk en de voetbalwereld. Onlangs verscheen haar boek ‘In de kruising - over voetbal en Jezus volgen.’

Je hebt twee zoons die allebei actief zijn bij een voetbalclub. Kun je een recente gebeurtenis voor de geest halen die je aan het geloof deed denken?
“Een van mijn zoontjes heeft onlangs met 20-0 verloren. Het deed mij denken aan christenen die regelmatig klagen over de kerken die leeg lopen. De neiging is dan groot om onze moed te verliezen. ‘Het wordt helemaal niks meer met het christendom en de kerk.’ Maar tegenslag mag geen reden zijn om op te geven. Daar hebben we elkaar als team bij nodig. In de kerk én op het voetbalveld. Als je ploeg al meer dan 15 tegendoelpunten heeft moeten verwerken, kan de sfeer heel negatief zijn. Het ligt dan voor de hand om elkaar de schuld te geven. ‘Jij verdedigt niet goed en je speelt de bal te weinig over.’ Juist op die momenten is het de kunst om het teamgevoel vast te houden en te blijven samenwerken. Dit bedoel ik niet alleen binnen de eigen kerk, maar ook tussen denominaties. We zijn met elkaar in hetzelfde team!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Het is fijn als mensen door dagelijkse situaties dichter bij Jezus en Gods koninkrijk worden gebracht. Hoe dichter bij Hem hoe beter! Maar ik ben al die aandacht voor voetbal zo ongelofelijk zat, dat het me moeite kostte om er ook hier weer iets over te lezen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher