Ben Tiggelaar

Dagelijks leven

24 juli 2018 door Marina de Haan

Gedragswetenschapper: "God gebruikt onze knoeiboel voor Zijn plan"

Wij vinden veranderen onwijs lastig. Toch is het noodzakelijk om vooruit te kunnen. Ook als christen doen we liever wat we gewend zijn en zijn we niet zo dol op verandering. Gedragswetenschapper Ben Tiggelaar herkent die trend en heeft er een praktisch boek over geschreven. In ‘De Ladder’ vertelt hij waarom we veranderen zo moeilijk vinden en welke drie stappen wél werken.

“Veel mensen zijn met het onderwerp veranderen bezig. Op allerlei manieren. Thuis, maar ook op het werk. Mensen hebben bijvoorbeeld het gevoel dat het te druk is op werk. Op zulke momenten moet er gedragsverandering plaatsvinden. Daar hebben de meeste mensen alleen niet voor doorgeleerd”, aldus Tiggelaar. Al ruim dertig jaar bestudeert hij de thema’s leiderschap en verandering. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Een goed artikel Ben en Marina. Het lezen waard. Ik overweeg het boek te kopen. Dank en groet. Harry
REAGEER
A
God heeft een plan met je leven hoor je vaak, als onderdeel van het reddingspakket. Maar God heeft geen plan. In een plan ligt tijdseenheid besloten, en in de hemel is geen tijd. Ik geloof niet dat God een plan heeft met mijn of jouw leven, of met de wereld. God is niet geïnteresseerd in deadlines. God wil je hart; Hij wil dat je Hem zoekt en Jezus liefde weerspiegelt. Micha 6:8 , “Hij heeft u bekendgemaakt, o mens, wat goed is en wat de Here van u vraagt: niet anders dan recht doen en getrouwheid lief te hebben en wandelen met uw God (Jezus)".
REAGEER
Gedragswetenschapper: "God gebruikt onze knoeiboel voor Zijn plan".

Waarschijnlijk is dit ironisch bedoeld, maar weet de schrijver toch niet helemaal wat Gods wezen is, wat zijn plan inhoudt en hoe Hij dit uitvoert.God werkt door zijn geest, door middel van liefde en gaven, heel gestructureerd aan de uitwerking van zijn plan in deze laatste tijd, via mensen die hierin geloven en die als zonen van God openbaar (willen) worden.Zie voor een toelichting www.openbaring.nu.

REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher