Bidden rolstoel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 juni 2018 door Matthijs Vlaardingerbroek

Waarom we iets magisch maken van het woordje ‘geloof’ in een genezingsdienst

Als ik mensen over gebedsgenezing en genezingsdiensten hoor spreken, vraag ik mij weleens af of wij het woordje ‘geloof’ niet als iets magisch zijn gaan gebruiken. We zeggen bijvoorbeeld: “Je moet in je geloof gaan staan.” Of we zeggen: “Je moet hier wel geloof voor hebben.” Of we vragen: “Wie heeft vanavond geloof voor?”

En ergens begrijp ik het wel. De achterliggende gedachte is dat Jezus geloof nodig had om te genezen. Maar waar hebben we het dan over? Wat vroeg Jezus werkelijk van de mensen die hij genas?

Laten we de blinde bedelaar Bartimeus nemen. Jezus vroeg hem: “Wat wil je dat ik voor je doe?” Het antwoord van Bartimeus luidde: “Heer, ik wil zien!”, waarop Jezus antwoordde: “Uw geloof heeft u behouden.”en hij kon zien. Als ik dat lees, vraag ik me af: “Hoeveel zieke christenen zouden iets anders hebben geantwoord, als Jezus hen dit gevraagd had?” Dit geloof om Jezus te vertellen wat wij graag willen, hebben wij allemaal.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
Meer over Gebedsgenezing »

Reacties

J
Ik ben blij dat eindelijk iemand eens durft te schrijven over de "gebedsgenezingsindustrie". Bedankt Matthijs!
In het kader van deze materie een zeker ook aan te raden boek: "Als God zwijgt", van Pete Greig. Integer en kwetsbaar, zoals we eigenlijk allemaal zijn, toch? Goed dat we het er toch over hebben met elkaar, maar dan graag inderdaad goed lezen wat er staat en misschien eerst even overwegen in je hart / gebed voordat je reageert op het forum.

J
In Gods woord staat dat mensen die veel hebben ontvangen, strenger berecht zullen worden voor de rechterstoel. Het is altijd schrijnend als de Heere veel voor iemand heeft gedaan, en er dan rebellie en verzet komt.Meneer Vlaardingerbroek verzet zich tegen de majesteit van God. Het is schending van Zijn Heiligheid wat hij op zogenaamd redelijke manier rechtvaardigt. Denk je echt dat mensen die zich verzetten tegen de dienst van de Heere, minder streng berecht zullen worden dan iemand die nog nooit van het evangelie gehoord hebben? Triest!
Toon meer antwoorden (12)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen