collectes

God

26 juni 2018 door Matthijs Vlaardingerbroek

Waarom collectes en genezingsdiensten beter niet samen kunnen gaan

Ik weet nog goed dat onze dochter Katie op haar veertiende de chronische ziekte van Crohn kreeg. Bijna twee jaar lang  kon ze niet naar school vanwege vermoeidheid en pijnklachten. Een aantal weken had ze zelfs sondevoeding met een slangetje in haar neus. Als vader heb ik me nooit zo machteloos gevoeld. Ik denk dat ik in die tijd door alle rouwfases van Elisabeth Kluber-Ross heen en weer ben geschoten.

Een van die rouwfases is de fase van onderhandeling. En met wie kan je beter onderhandelen dan met God? Ik heb God in mijn zorgen en verdriet dan ook van alles aangeboden. Ik heb Hem gevraagd om mij die ziekte te geven in plaats van aan Katie. Ik heb gezocht of ik mij op een diepere en grotere mate aan Hem kon toewijden met de hoop dat Hij haar zou genezen. Ik heb Hem van alles beloofd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Beste Matthijs, Jou gedachten zijn representatief voor een groot deel van de mede bezoekers op onderhavige genezingsdienst. Ook ik nam mij thuis eens voor bij een plotselinge financiële meevaller een behoorlijk bedrag in de collectezak met een envelop zonder mijn naam te deponeren. In de auto realiseerde ik mij deze gift wel aan God had beloofd, vervolgens de helft toch ook nog een aardig bedrag was. Wat een geluk dat ik niet dood op de stoel in de kerk bleef bij het veel minder geven dan beloofd. Gaat het dan niet meer zo als in de Bijbel?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher