Henriette van Beijnum

God

25 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Leven in een wijk zonder kerken: "God riep mij op om thuis een kerk te starten"

“Iedere zondag reed ik 20 kilometer om naar de kerk te gaan. Totdat God mij duidelijk maakte dat bijna niemand in mijn wijk Hem kent.” Henriette van Beijnum is bij haar thuis een ‘kerk’ gestart. Aan de keukentafel komt iedere maand een groep vrouwen samen die nooit een kerk van binnen ziet. “De kerk is niet een gebouw. De kerk zijn wij zelf.”

In Nijmegen kom je maandelijks samen met een groep vrouwen uit de wijk om de boodschap van Jezus kenbaar te maken. Hoe is dat ontstaan?
“Op een dag liep ik door één van de boekenwinkels in Nijmegen. Mijn oog viel op één van de boeken over leven in balans voor vrouwen. Ik kocht het boekje en deed het ’s avonds voor het slapengaan open. Ik schrok van de inhoud. Het ging over zen, goeroes en vage meditaties. Ik sprong uit bed en smeet het boek in de hoek. Ik was heilig verontwaardigd! Toen drong tot mij door dat dit boekje voor iedereen voor handen is in een populaire boekenwinkel en dat dit niet geldt voor de boodschap van het Evangelie. ‘Wie vertelt het ze dan wél?,’ vroeg ik mijzelf af.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

C
Wat een bemoediging Henriëtte, dankjewel voor het delen van je verhaal!
REAGEER
J
heel mooi!!

ga door, je lijkt op Lydia.

Fijn dat Jezus zichtbaar wordt in jouw leven

shalom

Joop
REAGEER
H
Dag Henriette,Wat geweldig om te lezen, hoe je Gods stem verstaan hebt en verstaat.

Inderdaad, wij zijn de kerk, op de plek waar we zijn.

Dit is wat ook in handelingen gebeurde, hierdoor kwam de kerk op gang, juist omdat er geen gebouwen waren. Men ontmoette elkaar thuis. en de Heere voegde aan de gemeente toe, zoals ook bij jou.

Ik wil je bemoedigen, ik zie je echt als een bijbelse vrouw die dicht bij haar Heere leeft en Hem liefheeft en daardoor ben jij het licht der wereld, het zout der aarde, kortom discipel.
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher