Prof. dr. M. J. Kater

God

21 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Prof. dr. Kater: "Ook niet-spectaculaire kerkdiensten zijn verbazingwekkend"

“Soms lijkt een kerkdienst volgens een vast patroon te worden afgedraaid. Verbazen we ons nog over een ontmoeting met de drie-enige God?,” vraagt prof. dr. M. J. Kater zich af. In zijn boek ‘Een samenkomst om naar te verlangen’ gaat de hoogleraar in op de essentie van de traditionele kerkdienst. “Ook niet-spectaculaire kerkdiensten zijn verbazingwekkend.”

Wat zich tijdens een kerkdienst afspeelt is volgens de christelijke gereformeerde hoogleraar praktische theologie ten diepste een verbazingwekkend gebeuren. “Ik wil in ieder geval het verlangen opwekken om daar te zijn waar onze God ons wil ontmoeten. Juist wanneer kinderen of jongeren een kerkdienst als saai ervaren kan mijn boekje mensen op weg helpen om hierover door te praten.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

N
Ik kan me vinden in het verhaal van prof. Kater. Hij zegt dat in principe gemeenteleden geen dominee nodig hebben om het Woord te lezen en te begrijpen. Dat is op zich waar omdat het de grote verdienste van o.a. Luther is geweest dat de Bijbel ook door gewone mensen kan en kon worden gelezen. Dat is waarschijnlijk ook wat hij bedoelt. Toch gaat het in de verkondiging om oude en nieuwe dingen, die een predikant/voorganger naar voren kan en moet brengen. Dat vraagt studie. Maar een gemeente is daar wel bij gebaat in exegese en toepassing in 2018.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher